Megválasztották Magyarország leginspirálóbb futóit

Elegáns parti ruhában és futócipőben gyűltek össze az ország leginspirálóbb futói a Runner’s World díjátadó gáláján, amelyet futás világnapján tartottak.

Öt kategóriában választották meg az olvasók a hazai futóvilág ikonikus szereplői közül azokat, akik az elmúlt időszakban a leginkább motiválták követőtáborukat.

A sport tömegeket vonz idehaza: tízből négy (39%) 18-79 éves magyar nyilatkozott úgy a Runner’s World magazin friss, reprezentatív felmérésében, hogy kisebb-nagyobb rendszerességgel szokott futni. A többség (52%) azért fut, hogy kiszellőztesse a fejét, kicsit kevesebben (42%) az önbizalom növelését jelölték meg válaszként. Minden harmadik ember (31%) a munkahelyi és/vagy magánéleti stresszt kezeli a sporttal, míg 24% a saját korlátait kívánja legyőzni.

Egyre többen űzik szenvedélyesen ezt az életmódot, számukra fontos, hogy legyenek olyan példaképek, véleményvezérek, akik motivációt, tapasztalatot adnak, hitelesek és mindig új célkitűzésekre inspirálnak. A Global Running Day Award azokat ismeri el, akik értéket közvetítenek.

A #mamifutó kategóriában az olvasók Szántó Nellinek szavazták meg a díjat - ebben a kategóriában további négy édesanyát, Szabó Zsófit, Nyári Diát, Debreczeni Dórát és Turóczi Rékát jelöltek az elismerésre. Az #azerdőkirálya Nedjalkov Balázs lett, míg az #emberfelettiteljesítmény kategóriában Lubics Szilvia győzött. A #napimotiváció kategóriában Boronkay Péter kapta a legtöbb voksot, a #legjobbtanácsok kategóriában pedig Evetovics-Balla Hajnalka nyert. Az olvasók a Saucony Endorphin Pro-t választották meg a legjobb futócipőnek. Az esemény házigazdája Gajdos Tamás volt.

„Régi álmunk vált valóra azzal, hogy jutalmazzuk mindazokat, akik mindennapi sportos életünk részei, tanácsokkal és motivációval szolgálnak számunkra. Nem a futóteljesítményt, és nem sportszakmai díjat szerettünk volna átadni, hanem azokat szerettük volna kiemelni, akik a közösségi felületeken tömegeket mozgatnak meg és inspirálnak. A Runner’s World célja, hogy építse, növelje és egyre tudatosabbá tegye a hazai futóközösséget” - mondta el Birta Brigitta, a magazin főszerkesztője. A magyar futók táborának méretét jól mutatja, hogy a jelöltekre több, mint 11 ezer szavazat érkezett.