George Michael – Freedom – vágatlan változat

Egyetlen estén!

A Sony Music, a Trafalgar Releasing és a Pannonia Entertainment 2022. június 22-én, egyetlen kivételes estén bemutatja George Michael utolsó munkáját: Freedom Uncut című, 108 perces zenés dokumentumfilmjét.

George Michael Freedom című zenés dokumentumfilmjének „vágatlan változata” a néhai Grammy-díjas művész életének és pályájának arra a meghatározó korszakára összpontosít, amely a Listen Without Prejudice című, nagy sikerű, lemezlistákat vezető album első része megjelenésének és az azt követő, elhíresült Legfelsőbb Bíróságot is megjárt, a lemez kiadója ellen indított pernek, továbbá George Michael első szerelme, Anselmo Feleppa halálának időszakára tehető; így a szakmai vonatkozások mellett érthetően torokszorítóan személyes is.

A George Michael korai halála előtt leforgatott dokumentumfilm narrátora maga az énekes, aki a film elkészültének minden mozzanatából kivette a részét, s így a mozifilm egyben hattyúdalának is tekinthető.

A dokumentumfilmben előfordulnak elképesztő, korábban sosem látott archív felvételek és George Michael forgatta filmkockák is, így hitelesítve életének ezen fordulatos szakaszát: első kézből származó információt kapunk arról, hogyan lett minden idők egyik legbefolyásosabb lemezkészítő művésze, aki egymaga – minden művészt képviselve – harcolt azért, hogy a lemezfelvételekre jellemző, korábban megváltoztathatatlannak hitt egyenlőtlenségek megszűnjenek, míg végül sikerült újraírnia a zeneipar írott és íratlan törvényeit. Arról is kifejti a véleményét, miért fordított hátat a rivaldafénynek, a celeb életmódnak.

A regényes dokumentumfilmben feltűnik az az öt, eredeti szupermodell, akikkel az Oscar-díjra is jelölt David Fincher rendező forgatta a Freedom ’90 videoklipjét: Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford, Tatjana Patitz, valamint Linda Evangelista. A forgatás óta most először találkoztak újra mind, hogy megosszák velünk az ikonikus videoklip felvételéről őrzött tapasztalataikat.

A zenés dokuban George Michael leghíresebb barátaival – Stevie Wonderrel, Elton Johnnal, Ricky Gervais-vel, Nile Rogerszel, Mark Ronsonnal, Tracey Eminnel, Liam Gallagherrel, Mary J. Blige-dzsal, Jean Paul Gaultier-vel, James Cordennel és Tony Bennett-tel – készült interjúk is elhangzanak.

Június 22-én, egyetlen kivételes estén látható George Michael Freedom Uncut című zenés dokumentumfilmje a mozikban, melynek hazai forgalmazója a Pannonia Entertainment.

George Michael - Freedom - vágatlan változat

Színes angol zenés dokumentumfilm, 2022, 110 perc (16)

rendező: David Austin

Szereplők: George Michael, Elton John, ….

Korhatár: 16

Bemutató: 2022. június 22.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Előzetes itt.