7. Salföldi Dalföld

A Balkán lelke.

A 2014 óta évente megrendezett háromnapos fesztivál küldetése, hogy a balatoni nyár zajától eltávolodva, koncertekkel, kiállításokkal és más kulturális programokkal szólítsa meg a Balaton-felvidék varázsát megélni vágyókat és a magaskultúra iránt érdeklődőket. Minden évben más-más főtéma adja a program, három zenei műfajra – komolyzenére, jazzra és népzenére – épülő gerincét.

"Végre egy fesztivál, amelyik nem csak bort akar eladni, hanem művészetet kínál." Az egyik fellépő művész

A Bíró-Gombos Alapítvány által hetedszer megrendezett Salföldi Dalföld idén a Balkánra fókuszál, elsősorban zenén keresztül. Világhírű balkáni művészek mellett bemutatkoznak magyarországi dél-szláv fellépők, és olyan délvidéki magyarok, akiknek a zenéjére nagy hatással van a Balkán. Megjelenik a balkáni ortodox egyházzene, és egy minikonferenciát is tartunk, amelyben a Balkánt járjuk körül – elsősorban magyar nézőpontból.

Célunk idén is, hogy a tájra, a művészetekre, s önmagára reflektáló közönséget szolgáljunk ki.

megvalósító: Bíró–Gombos Alapítvány

művészeti vezető: Rosonczy-Kovács Mihály

„Tapolca és Badacsony vidékén járva egyre-másra találkoztam ócska programot kínáló, magukat kulturális fesztiválnak nevező, de valójában kizárólag üzleti célokat szolgáló rendezvényekkel. Ebben az értelemben a Salföldi Dalföld kuriózum, s csak remélni lehet, hogy hűséges marad eredeti célkitűzéseihez” (Gramofon)

További információ és programok itt.

 

Hirdetés