2018. február 18. - vasárnap

„Kedvenc könyvem – egy barátság története”

Kinyomtatom...

„Kedvenc könyvem – egy barátság története” – indul a Goethe Intézet és a Német Nyelvi Tanács közös pályázata. A pályázatra felnőttek és fiatalok jelentkezhetnek a világ minden tájáról,

a feladat pedig egy német nyelvű miniesszé írása, amelyben a pályázók méltatják kedvenc olvasmányukat, és elmondják, hogy miért éppen az illető könyv volt rájuk különösen lebilincselő, megrendítő vagy elbűvölő hatással. A beküldött írásokból rangos zsűri választja ki a legjobbakat. A beküldési határidő 2010. augusztus 20. A pályázók bármilyen könyvet választhatnak, amely eredetileg német nyelven íródott – legyen az szépirodalom vagy szakkönyv. Az írásokat augusztus 20-ig lehet beküldeni az interneten: www.goethe.de/lieblingsbuch, vagy postán: Goethe-Institut e.V., „Mein Lieblingsbuch”, Dachauer Straße 122, D-80637 München.
A legeredetibb és legszebb indoklások beküldőire attraktív díjak várnak: az első díj egy szicíliai utazás a Studiosus Utazási Iroda szervezésében. A második díj Goethe műveinek 20 kötetes első kiadása 1840-ből. A harmadik helyezettet egy vadonatúj Apple iPad illeti meg, egy további pályázó pedig a „Bücher” magazin kétéves előfizetését kapja. Fiatalok és iskolai osztályok egyedi mozielőadást nyerhetnek. A legszebb írásokból összeállított antológia ősszel jelenik meg a Hueber Verlag gondozásában.
A Goethe Intézet „Kedvenc könyvem – egy barátság története” címmel meghirdetett pályázatával olyan egyedülállóan személyes és sokszínű gyűjtemény jön létre, amely túlmutat a bevett irodalmi kánonon, hitelesen és személyesen szól a kiválasztott könyvekkel való találkozásról és az irántuk érzett lelkesedésről, s ekképp ösztönzésül szolgálhat a majdani olvasóknak.
A „Kedvenc könyvem – egy barátság története” az elmúlt évek nagy sikerű pályázataihoz kapcsolódik: „A legszebb német szó“ és „A legszebb első mondat” szerte a világon hatalmas érdeklődést váltott ki. A két pályázaton közel 22.000 ember vett részt 111 országból. A „Kedvenc könyvem – egy barátság története” a Goethe Intézet és a Német Nyelvi Tanács közös projektje, s a Studiosus Reisen és a Hueber-Verlag támogatásával valósul meg. Sajtópartnerek: Die Welt, Bücher. Bővebb információk és részvételi feltételek német nyelven: www.goethe.de/lieblingsbuch

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

borító

Az élethosszig tartó csúcsteljesítmény titka az amerikai futball sztárjától.

fotó Álomgyár Kiadó

Álneve miatt sokan azt sem tudták, hogy Borsa Brown magyar.

borító

A szoba írónőjének legújabb, átütő erejű regénye.