Turnén a GRUND vígszínházi fiúzenekar

Július 16-án, szombaton a zsámbéki Zichy-kastély kertjében adnak koncertet.

Idén nyáron a zenekar turnéja a Vígszínházban indult június 2-án, majd július 2-án Alsőörsön hallhatta őket a közönség. Ezen a nyáron a továbbiakban Budapesthez közel még Zsámbékon hallgathatják meg a legendás bandát az érdeklődők július 16-án 20 órakor, majd a turné Balatonbogláron zárul július 23-án.  A Zsámbéki Nyári Színház meghívására a Zichy-kastély ősfás kertjében lépnek színpadra. Igazi örömzene ez öt remek művésztől, akik egészen különleges kapcsolatot hoznak létre színpad és nézőtér között, az általuk játszott dalokban valóban Közösség születik.

2017-ben alakult A GRUND vígszínházi fiúzenekar, amelynek tagjai mindannyian a Dés-Geszti-Grecsó: A Pál utcai fiúk című nagy sikerű zenés játék vígszínházi ősbemutatójának szereplői: Wunderlich József, Ember Márk, Zoltán Áron, Medveczky Balázs és a zenekarvezető: Fesztbaum Béla. A zenekar első koncertjét a Vígszínház 121. születésnapján adta, azóta járják az ország nyári színpadait és fesztiváljait, repertoárjuk pedig egyre bővül: A Pál utcai fiúk számai mellett több legendás vígszínházi sláger, jól ismert Presser-dal és természetesen néhány kedvenc a hazai és a külföldi klasszikus rock világából is elhangzik a koncerteken, amiknek hangulata semmihez nem fogható.

„Az alapító, Fesztbaum Béla és a tagok szándéka szerint azért jött létre a zenekar, mert úgy gondolták, hogy „folytatódnia kell annak a különleges érzésnek, ami a színpad és a nézőtér között az előadás végére kialakul”, amit egy más formában, kötetlenebb örömzenében kell tovább éltetniük. Másfelől pedig a dráma és a szereplők népszerűségét kihasználva a zenekar célkitűzése az is, hogy élő, közvetlen előadásformában is „átmentsen néhány olyan dalt [...] a fiatal generációnak, amit élőben már nem nagyon hallhatnak”, a magyar könnyű- és színházi könnyűzene értékeit – mint például az LGT-től, a vígszínházi klasszikus Embertelen dal vagy Ringasd el magad.” (wikipedia)

Néhány videó itt,   és   itt.

Esőnap: 2022. július 17.  20:00.  A jegyek automatikusan érvényesek az előadás esőnapjára.

Az előadásra jegyek kaphatók itt.

Hirdetés