Bővíti Bespoke háztartási gép családját a Samsung

A Samsung Bespoke új, személyreszabható tervezési opciókat, összekapcsolt szolgáltatásokat, megnövelt életciklusú termékeket és fenntartható megoldásokat tartogat a jövő otthonaiba.

A Samsung tovább bővítette a személyre szabható Bespoke termékcsaládot, amely stílusos színekkel, új funkciókkal és prémium kivitelezéssel lehetőséget biztosít a felhasználóknak az önkifejezésre, az összekapcsolt eszközöknek köszönhető kényelem megtapasztalására és a fenntartható otthoni élet kialakítására. A mesterséges intelligenciával támogatott Bespoke sütők a SmartThings alkalmazáson keresztül, összekapcsolt funkciók által egyszerűbbé és hatékonyabbá tehetik a főzést, miközben ínycsiklandozó végeredményt garantálnak. Az AI Pro Cooking™ ugyanis képes felismerni az összetevőket, ennek megfelelően pedig optimalizálja a beállításokat, és figyeli az ételt sütés közben, hogy megakadályozza a túl- vagy éppen alulfőzést.  A Dual Cook Steam™ funkció különböző beállításaival a felhasználók egyszerre készíthetnek egészséges párolt vagy akár sütőben sült ételeket. Mindemellett a Sense-to-Open (Automatikus ajtónyitás) funkciónak köszönhetően, mindössze egyetlen érintéssel, kényelmesen nyitható a fogantyú nélküli, lapos sütőajtó, ami egyben elegáns, minimalista megjelenést kölcsönöz a konyhának. 

Az új Bespoke MI mosógép 60 centiméteres szekrénymélységgel érkezik, amely így könnyedén illeszkedik akár a konyhai térbe is. A készülék 11 kilogrammos mosó- és 9 kilogrammos szárító kapacitásra tervezett, így lényegesen megkönnyíti a nagyobb mennyiségű szennyesek mosását is. Az MI OptiWash™ funkció optimalizálja is az egyes mosásokat, hiszen a mosógép tartalmának szennyezettsége alapján a megfelelő mennyiségű vizet és mosószert használja, míg az Automatikus Adagolás funkció automatikusan adagolja a megfelelő mennyiségű mosószert és öblítőt a töltéssúly alapján. A mesterséges intelligencia által vezérelt mosógépek hazánkban Tiszta fehér és Tiszta fekete vezérlőlappal érhetők majd el, melyek így tökéletesen illeszkednek a szintén ezekben a színekben kapható hűtőkhöz.

A Bespoke MI szárító  fejlett MI Optimális szárítás funkciót kínál, amely egy továbbfejlesztett érzékelővel folyamatosan figyeli a víztartalmat, és optimalizálja algoritmusát az anyagok alapos szárítása érdekében. A fejlett nedvességérzékelő érzékeli a nedvességtartalom és a páratartalom szintjeinek változásait, hogy a maximális hatékonyság érdekében beállítsa a hőmérsékletet és a szárítási időtartamot. A mosási szokások alapján személyre szabott szárítást nyújt, mosási ciklusokat javasol és kijelzi a mosási idővel kapcsolatos információkat. Továbbá, a Bespoke MI mosó- és szárítógépet is optimális működésre tervezték, így a felhasználók a Szuper gyors mosás és a Szuper gyors szárítás funkcióknak köszönhetően akár egy órán belül kimoshatják, megszáríthatják ruháikat. Az új Bespoke MI mosó- és szárítógép a Samsung legújabb energiatakarékos technológiáival és környezettudatos – többek között az MI Ecobubble™, az MI Mosás és a SpaceMax™ – funkcióval rendelkezik.

Okosabb és kényelmesebb otthoni élet

A Bespoke által kínált összekapcsolt felhasználói élmény nem csupán a készülékek egy applikáción keresztüli irányítását jelenti. A mesterséges intelligencia által vezérelt technológia segítségével személyre szabott lehetőségeket nyújt annak érdekében, hogy otthonunkat még kényelmessebbé tegyük. Ennek érdekében a Samsung elindítja a SmartThings Home Life-ot , egy olyan csatlakozási központot, amely hat alapvető otthoni szolgáltatást egyesít: főzés, energia, ruhatisztítás, állatgondozás, levegőtisztítás és otthonunk rendben tartása. A SmartThings Home Life segítségével a felhasználók személyre szabhatják az automatizálást, kihasználva a szinergikusan együttműködő készülékek előnyeit az általuk igényelt szolgáltatás érdekében.

Fenntarthatóság az első pillanattól az utolsóig

A Samsung termékek tervezésénél már hosszú ideje fontos szempont a környezetvédelem iránti elkötelezettség. Ez alól a legújabb Bespoke készülékek sem jelentenek kivételt, melyek úgy készülnek, hogy azok minél hatékonyabbak és fenntarthatóbbak legyenek. A Samsung a gyártás pillanatától kezdve arra törekszik, hogy a gyárakban keletkező hulladékok minimalizálásával megelőzze a talajszennyezést. Ennek szellemében a folyékony anyagokat, például a fáradt olajat és a festéket is újrahasznosítja, amelyet később üzemanyagként is használhatnak. Ennek köszönhetően a Samsung digitális készülékeket gyártó koreai létesítményei 2019-ben már 93%-os ipari hulladék-újrahasznosítási arányt értek el, 2021-re ez 98%-ra emelkedett, a vállalat pedig a jövőben még tovább kívánja ezt növelni.

A termékek szállításában a vállalat a fogyasztók által otthon újrahasznosítható ökocsomagolás használatával igyekszik még tovább csökkenteni az ökológiai lábnyomát. Továbbá a Samsung QR-kódok segítségével digitális használati útmutatókat kínál, csökkentve a papíralapú kézikönyvek számát.

A fenntartható formatervezés a termékek használatában is megjelenik.  A Samsung Bespoke hűtők az újonnan bevezetett színekkel – Szatén bézs, Szatén égszínkék, Tiszta barack, valamint Vanília – kiegészülve immár 8 féle színű és anyagú ajtópanellel érhetők el, ezáltal lehetőséget biztosítva, hogy a hűtő egy panel cserével egy lakás felújítás után is nagyszerűen illeszkedjen a berendezéshez. Továbbá, a Samsung hűtőszekrényei fejlett Digitális Inverter Kompresszorral rendelkeznek, míg a Samsung mosógépek olyan technológiát használnak, mint az AI Ecobubble™. Az ilyen innovatív technológiák alkalmazásával a Samsung 2000 és 2020 között 67%-kal  tudta csökkenteni az energiafogyasztást az alulfagyasztós hűtőszekrények esetében, illetve 53%-kal  a forgó-dobos mosógépek esetében 2011 és 2020 között. A környezettudatos fejlesztések eredményét Energy Star tanúsítványokkal is elismerték. A hazai piacon elsőként az új energiahatékonysági besorolás alapján ilyen termék a Bespoke A energiaosztályú alulfagyasztós hűtő is. A Samsung felhasználók pedig ennek köszönhetően nem csak az energiaköltségeket csökkenthetik, hanem az üvegházhatású gázok kibocsátását is.

Ezen felül, a SmartThings Energy szolgáltatás is segíthet a felhasználóknak energiát megtakarítani azáltal, hogy a rendszer kikapcsolja a nem használt eszközöket, valamint beállítja a redőnyöket és a légkondicionálókat, csökkentve az energiapazarlást, miközben fenntartható szokásokat alakít ki otthon.

Továbbá, minden háztartási készülék esetében a fenntarthatósági folyamat során kiemelkedő fontosságú a termék megfelelő kezelése az életciklusának végén. A Samsung a háztartási készülékek, különösképpen a kulcsfontosságú készülékalkatrészek hosszabb élettartamának biztosítása érdekében a 2022. július 1-jén vagy azután vásárolt Digitális Inverter Motorral és Kompresszorral rendelkező mosógépek, szárítógépek, mosó-szárítógépek, hűtőszekrények esetén a meghibásodott Digitális Intverter Motor és Kompresszor jótállását a korábbi 10 évről 20 évre emeli. Ezen túlmenően a Bespoke moduláris kialakításának köszönhetően a felhasználók újak vásárlása helyett akár otthon is személyre szabhatják készülékeik kialakítását, ha változtatásra lenne szükségük.

A fenntarthatóbb jövő megteremtésének érdekében a Samsung termékeit úgy tervezi, hogy rugalmasak, tartósak és hatékonyak legyenek, meghosszabbítva a termék életciklusát, miközben csökkentik a hulladék mennyiségét.

A Samsung Bespoke termékcsaládhoz tartozó hűtőszekrényeivel kapcsolatban ezen az oldalon, míg a Bespoke porszívókkal kapcsolatban ezen a címen található további információ.