Siófok 5 strandja újult meg pályázati és saját forrásból a főszezonra

A pályázat keretében 4 helyszínen kihelyezett mobilszínpad is hozzájárul a jövőbeni szolgáltatás és programkínálat bővítéséhez a város strandjain.

A 2022-es főszezonban Siófok 5 legnépszerűbb szabad és fizetős strandján már használhatják a vendégek az új öltözőket és értékmegőrzőket, kerékpárpontokat, napozóágyakat és padokat, UV mérő berendezést, valamint az akadálymentesített vizesblokkokat, öltözőket és vízbe emelő lifteket is. Dr. Lengyel Róbert, Siófok város polgármestere és Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője közösen tekintete meg és adta át hivatalosan a beruházást, Siófok Ezüstpart szabad strandján.

Az 5 strandot érintő fejlesztési projekt fedezetét a GINOP keretén belül közzétett „A természetes fürdőhelyek komplex és élményközpontú fejlesztése” pályázaton elnyert 148,4 millió forint, valamint 33,8 mFt millió forint saját erő adja. A központi és saját forrásból megvalósult projekt keretében, a város minden partszakaszán minőségi strand infrastruktúra fejlesztések valósultak meg, szem előtt tartva a strandolni vágyók igényeit, a biztonságos fürdőzés fontosságát és az akadálymentességet. Az Ezüst illetve Aranyparton, a város két szabad strandján is elérhetővé váltak az új szolgáltatások és eszközök a turisták és lakók számára.

Az Újhelyi strandon a projekt keretében valósult meg az új, modern játszótér is. A fejlesztési projekt keretében, a biztonság érdekében egyes helyszínekre mentőmellények és vízből mentésre szolgáló katamaránhajó is beszerzésre került.

Az 5 helyszínt érintő beruházás és az eszközök hozzájárulnak a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők integrációjához és lehetővé teszik számukra a Balaton és a strandolás adta élmények elérését, teljesebb megtapasztalását. A műszaki átadást követően a strandolók július közepétől már használatba vehették az új infrastruktúrát és eszközöket, melyekkel kapcsolatban abszolút pozitív a visszajelzés, örülnek a minőségi szolgáltatásbővítésnek, mely a szabad strandokon is elérhető. A város strandjait üzemeltető Balaton Parti Kft. feladata az elkészült infrastruktúra működésének biztosítása és az eszközök hosszú távú hasznosítása.

Érintett helyszínek:

1. Siófok Ezüstpart szabad strand

2. Siófok Újhelyi strand

3. Siófok Nagystrand

4. Siófok Aranypart szabad strand

5. Siófok Sóstói strand