Ultramodern okos megoldások védik otthonodat a nyári forróságban

A légkondi kiváló találmány, de 2022-ben már sokkal költséghatékonyabb és környezetkímélőbb okos megoldások segíthetnek otthonodat hűvösen tartani a nyáron.

Az esőfigyelő szellőztető rendszerek, vagy éppen a hővédő redőnyök segítségével például kizárhatod azokat az időjárási tényezőket, amelyek kellemetlenné tennék a lakás klímáját, vagy kárt tehetnének a berendezésben.

Az eső sem ronthatja el a nyári kalandokat

Most is körülbelül 1800 zivatar zajlik a Föld különböző pontjain, ami éves szinten nagyjából 16 millió zivatart jelent, aminek többsége a legmelegebb évszakban tör ki. A nyári viharok ráadásul gyorsak és kiszámíthatatlanok, és sajnos könnyen tönkretehetik a mókát, ha elfelejtetted becsukni otthonod ablakait. Ami még rosszabb hír, hogy ha a beázás a te hibádból történik, mert nyitva hagytad az ablakot, a károkat nagy eséllyel nem fogja fedezni a biztosításod.

Érdemes erre is okos megoldásokkal felkészülni: tudtad, hogy léteznek okostelefonnal nyitható és zárható ablakok, amelyek esőérzékelővel is rendelkeznek? Így nemcsak a szellőztetéssel nem kell törődnöd, de mivel rossz időjárás esetén automatikusan becsukódnak az ablakok, attól sem kell tartanod, hogy egy váratlan eső tönkreteszi a padlót.

Legyen az otthonod hűsítő oázis!

Az ingázás izzasztó, a kertészkedés izzasztó, az ügyintézés izzasztó – legalább az a pillanat jelentsen igazi megkönnyebbülést, amikor belépsz az otthonodba!

Rendszeresen szellőztesd ki a szobákat, napközben pedig zárd be a redőnyöket, és ne engedd be a tűző napot. Válaszd ki a megfelelő kiegészítőket az ablakaidhoz minden helyiségben: a hővédő roló nem rontja el a kilátást és átengedi a fényt, míg a belső pliszék segítségével csökkentheted a képernyőn megjelenő tükröződést, amikor dolgozol vagy filmet néznél egy napsütéses napon. A redőnyök nemcsak a hőt tartják távol, de védenek a zajtól és teljesen elsötétítik a helyiséget még erős napfény mellett is. A fényzáró roló időjárásálló, átlátszatlan szövet, amely kint tartja a hőt és a fényt. Válaszd ki a számodra megfelelőt! Ami pedig az okos megoldásokat illeti: ma már applikáción keresztül, akár távolról is nyithatod és zárhatod a redőnyöket, sőt előre be is programozhatod, hogy mikor engedjék be vagy zárják ki a napfényt. Azt talán mondanunk sem kell, mennyivel kellemesebb, ha a hirtelen és éles csengőhangod helyett a reggeli napsugarak ébresztenek fel, de a redőnyök előre programozott mozgása még a nyaralásodat is nyugodtabbá teheti, hiszen azt a benyomást kelti, hogy nem áll üresen a ház.

A nyaralás alatt se aggódj az otthonod miatt

Az otthonod a nyugalom szigete, ezért is fontos, hogy biztos lehess abban, hogy ha elutazol, pontosan úgy fog várni rád, ahogyan ott hagytad. Ha nyaralni indulsz, feltétlenül zárd be az ablakokat és az ajtókat, és érdemes lehet egy megbízható szomszédnak is szólni róla, hogy nem leszel otthon.

A külső redőnyök extra védelmet nyújtanak otthonodnak, mivel elrettenthetik a betörőket, így a nyaralás alatt is nyugodt lehetsz lakhelyed biztonsága felől. Az okostelefonon keresztül vezérelt, okosotthon rendszerekkel kombinálható árnyékolókat akkor is működtetheted, ha nem vagy otthon, így kevésbé kelt majd feltűnést a folyamatosan leengedett redőny. A VELUX hővédő termékek emellett abban is segítenek, hogy ne egy túlmelegedett lakásba érj haza a nyaralás után.

Ha magas minőségű hővédő termékeket keresel, amik tökéletesen illenek az otthonodba és segítenek megelőzni a túlmelegedést, nézd meg a VELUX kínálatát!