Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon 2022. augusztus 19-21. között

Töltődj fel az őszre Siófokon az idei év utolsó nyári fesztiválján sok zenei programmal és kikapcsolódással!

Az idei évben is a város egyik népszerű helyszíne, a hajóállomás melletti Dísz tér ad otthon a 3 napos Bor és Kenyér Ünnepe rendezvénynek 2022.08.19. - 08.21. között. A változatos programok mellett a tér szomszédságában található felújított Rózsakert parkja és különleges szökőkútja nyújt igazi kikapcsolódást, ami érdekes élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az elmaradó esti tűzijáték helyett az egyedülálló szökőkút hang és fényjátékában gyönyörködhetnek a vendégek. A korábban meghozott döntés alapján a felszabaduló összeget óvodai étkeztetésre fordítja a város.

Mint minden évben a kulináris élvezetek ismét fontos szerepet kapnak a fesztivál gasztro - és kézműves vásárán: legyen szó minőségi borkóstolásról, egy hűsítő nyári fröccsborról, vagy frissen sült grillételekről, házi sajtokról, kürtőskalácsról. Emellett egyedi kézműves termékek gazdag választéka várja a látogatókat. Míg a kicsik szórakozásáról számos gyerekműsor, kézműves foglalkozás, koncert  gondoskodik, addig a zenei programkínálatot olyan ikonikus fellépők teszik emlékezetessé, mint Honeybeast, Apostol, Dánielfy Gergő és az Utazók. A folklór kedvelői pedig a Balaton Táncegyüttes és a Tarsoly Zenekar produkciót tekinthetik meg. A sportrajongók rendezvény zárónapján a siófoki születésű olimpikonnal, a friss Európa bajnok Németh Nándorral is találkozhatnak.

A tradíciókhoz híven az ünnepi műsor kihagyhatatlan része lesz az egyházi ceremóniával egybekötött kenyérszentelés, valamint a műsor keretein belül idén is kihirdetésre kerül Siófok Város Bora 2023. díj nyertese. A borválasztásra Dél-balatoni Borút pincészetei vörös- és fehérbor kategóriában nevezhették boraikat. Borválasztáson a nyertes bor kiválasztásában Evans Victoria, magyar bajnok sommelier segítette szakmailag a meghívott vendégeket. A képviselőtestület tagjaiból álló siófoki zsűri munkáját idén is a Hotel Azúr***** Premium borbárjának fröccsmestere és a Mala Garden**** étterem borszakértője segítette. Az esemény színvonalát emelte, hogy a borválasztás a 125 éves, gyönyörű Thanhoffer Villában rendezte meg Siófok városa. A nyertes borok a 2023-as évben viselhetik az elismerő Siófok Város Bora címet, melyet a jövő évi siófoki rendezvényeken meg is kóstolhatnak az érdeklődök.

Ünnepeljük együtt az államalapítás ünnepét a Balaton legnépszerűbb városában, a nyár fővárosában: Siófokon

      Augusztus 19. péntek

16:00 Freestyle Dance Factory tánciskola – nyárzáró bemutató és tánc oktatás

18:00 Szalóki Ági gyermekkoncert

20:30 Honeybeast koncert

      Augusztus 20. szombat

10:00-18:00 Levendula játszóház

10:00 Papp Kornélia drámapedagógus interaktív gyermekműsora

11:30 Kid Rock and Roll SE műsora

12:45 Mon Amie esküvői ruhaszalon bemutatója

13:30 X-press TSE előadása

15:30 Sólya zenekar augusztus 20-i népzenei koncertje

17:00 Táncmozaikok – a Balaton Táncegyüttes és a Tarsoly Zenekar műsora

18:00 Bor és kenyér szentelés

19:00 Apostol koncert

21:00 1000 led show - Jaratel Hastánc Stúdió

21:15 Party DJ Csucsuval

      Augusztus 21. vasárnap

10:00-18:00 Levendula játszóház

10:00 Pitypang gyermekzenekar

11:30 Beszélgetés Németh Nándorral Siófok város úszó olimpikonjával

12:30 Siófoki Hagyományőrző Tánccsoport kalocsai táncai

14:00 C&M Dance Studio showtánc bemutatója

15:00 Siófoki Jaratel Hastánc Stúdió előadása

17:00 Kolompos Együttes mulatsága gyermekeknek

19:00 Dánielfy Gergő és az Utazók koncert