2018. november 20. - kedd

Ismét Amerikában Fonyó Gergely fesztivál-kedvenc filmje

Kinyomtatom...

Fonyó Gergely musical vígjátéka, a Made in Hungária az idei évben is folytatja nemzetközi fesztiválkörútját.

A sikeres rock'n'roll musical a hazai bemutatója óta eltelt időszakban 30 nemzetközi filmfesztiválon szerepelt eddig, melyek közül kiemelkedik a Karlovy Vary-i, a Montreali, a Kairói és magyar filmként első alkalommal a Dubai Nemzetközi Filmfesztiválon való részvétele, hogy csak a legrangosabbakat említsük.

Ezen a héten két rangos amerikai fesztivál programjában vendégszerepel a musical Minneapolisban és Washingtonban.
Az árpilis 15.-30. között zajló Minneapolis Film Fesztivált idén rendezik meg 28. alkalommal, ahol a fesztivál két hete alatt 60 különböző ország által delegált 145 alkotás kerül majd vetítővászonra.

A Washington DC Film Fesztivál is hasonló múltra tekint vissza, ugyanis idén 24. alkalommal kerül megrendezésre április 15.-25. között. Az Amerikai Egyesült Államok fővárosában zajló fesztiválra több mint 80 filmalkotás kapott meghívást a világ minden részéről.
- Nincs jobb egy jó filmnél, és nincs jobb annál, hogy a különböző alkotók a film nyelvén adhatják át mondanivalójukat, akár humorban, akár drámában. - nyilatkozta Anthony Gittens, Wasington DC fesztivál elnöke.

A Made in Hungária legutóbb Spanyolországban a Granadai Filmfesztiválon nyerte el a Közönségdíjat.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!

plakát

2018. november 28-tól öt napon keresztül a budapesti mozivásznakon rendeznek villámcsődületet az elmúlt év legizgalmasabb animációs sztárjai.

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.