XXIV. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál

2022. augusztus 24-28. között ismét megrendezésre kerül a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál, immár 24. alkalommal.

A fesztivál ünnepélyes megnyitójára 2022. augusztus 25-én csütörtökön 19 órakor kerül sor a Klebelsberg Kultúrkúria szabadtéri színpadán. Fellép: Herczku Ágnes és a Banda. Ízelítő a kezdeti napok programjából:

2022. augusztus 24. szerda 19:00

A TRIP, a II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft., a Városmajori Szabadtéri Színpad a Vígszínházzal együttműködésben bemutatja Verne Gyula/Lóci játszik/Divinyi Réka: 80 nap alatt a Föld körül – koncertszínház - a Klebelsberg KUltúrkúria színháztermében.

Phileas Fogg egy vérbeli angol úriember, aki precíz napirend szerint éli az életét. Köt egy képtelen fogadást, miszerint 80 nap alatt körbeutazza a földet, mert a menetrend szerint ez lehetséges. Csakhogy a világ nemcsak a menetrendre hány fittyet, hanem Mr. Fogg terveire is, és kezdetét veszi egy őrült utazás, vonaton, hajón, lóháton, elefánton, jégvitorláson és minden egyéb járművön. Másfél órás zenés káosz Jules Verne, Csorba Lóci, és Divinyi Réka ötleteiből.

A 121 szerepet eljátszó társulat:

A Vígszínházból:

   Hirtling István, Karácsonyi Zoltán, Szántó Balázs

Novák Eszter és Selmeczi György zenész színész osztályából:

   Fekete Patrícia, Varga Járó Sára, Illés Adrián

   Krasznai Vilmos, Lieber Ágoston, Tóth Dominik, Turi Péter

Zene: Lóci Játszik

Szöveg: Divinyi Réka, Díszlet/Jelmez: Ocskú-Kü Kata

Koreográfus: Bakó Gábor, Korrepetitor: Szép András

Asszisztens: Huszár Zsanett

Rendező: Magács László

TRIP stáb: Szatai Zsófia, Pap Kriszta, Spilák Klára

Az előadás 90 perc szünet nélkül.

Jegyár: 3700 Ft

Jegyvásárlás itt.

2022. augusztus 25. csütörtök 19:30

A XXIV. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál megnyitója. A fesztivált megnyitja: Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere. A Szalai Kriszta színművésznő által alapított Csodatükör civil díj ünnepélyes átadása.

Herczku Ágnes és a Banda koncertje

Ha világzenéről, illetve folklórról van szó, Herczku Ágnes és Nikola Parov megkerülhetetlen személyiségei a műfajnak. Jelenleg a Herczku Ági és a Banda formációt vezetik.

Kamara című lemezük 2019 év végén jelent meg. A Herczku Ági–Nikola Parov szerzőpáros kincseskam(a)rájaban a Kárpát-medence és a Balkán szebbnél szebb dalai sorakoznak, ebből merítettek magyar, szlovák, horvát és bolgár dallamokat. A szokottnál is színesebb zenei világ, megindító bolgár és magyar ballada, játékos kétnyelvű tücsöklakodalom – csak egy kis ízelítő a Fonó Budai Zeneház gondozásában megjelent album kamrájából.

A zenekar előző, Bandázom című lemeze két hónapon át szerepelt a világ legrangosabb világzenei listáján. A WORLD MUSIC CHARTS EUROPE toplistát a világ 25 országának mintegy 50 világzenei szakembere havonta állítja össze. A két legnevesebb nemzetközi világzenei szaklap, a SONGLINES és az FROOTS magazin is elismerő kritikát jelentetett meg a Bandázom lemezről, az album egyik dala pedig felkerült a Songlines magazin TOP OF THE WORLD, valamint a WOMEX válogatás CD-jére is.

A Liszt-díjas Herczku Ágnest kivételes tehetsége, ugyanakkor fogékonysága más, fúziós és kortárs zenei műfajok iránt a legkeresettebb és legelismertebb hazai népdalénekessé tette.

Nikola Parov már fiatal pályakezdőként, az 1980-as évek elején elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere címet. A Zsarátnok együttes alapítójaként és virtuóz szólistájaként itthon és külföldön is óriási népszerűségre és elismerésre tett szert. Ennek köszönhetően lett a Riverdance Orchestra alapítója és frontembere. A világhírű Riverdance show-val évekig turnézott, majd hazatérve, 2000-ben megírta a Magyar Állami Népi Együttes számára a mai napig teltházzal játszott Naplegenda című táncprodukció zenéjét, amiért Fonogram-díjat kapott.

A belépés díjtalan.

Klebelsberg Kultúrkúria

1028 Budapest, Templom u. 2-10.