Idén is Siófok a legnépszerűbb turisztikai célpont a Balatonnál

A főszezon mellett erősödő tavaszi és őszi forgalmat realizálhat a nyár fővárosa!

Az idei évben is Siófok, a nyár fővárosa az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont a hazai és külföldi turisták körében. A pandémia után ismét szárnyal a balatoni város turizmusa, valódi új szezonok nyíltak meg, rekord vendégéjszaka és látogatószámot realizált a város 2022 augusztusáig. Színvonalas szolgáltatásokkal, színes kulturális és gasztro kínálattal, vidám gyermek és családi programokkal, széles aktív sport és szabadidős lehetőségekkel, felújított strandokkal, látványos közterekkel találkozik, aki Siófokot és környékét választja idén.

2022 júliusában 623 ezer vendég érkezett a Balaton turisztikai régióba, akik 2,2 millió vendégéjszakát töltöttek el itt. A Balaton térsége kiemelten kedvelt a belföldiek körében, a szálláshelyi forgalom 77%-át a hazaiak adják ebben a térségben.

A régió települései közül a vendégéjszaka szám szerint júliusban is (júniusban is) Siófok volt az első 324 ezer vendégéjszakával, majd Balatonfüred (250 ezer), Hévíz (150 ezer), Zalakaros (122 ezer) és Balatonlelle (118 ezer) következik.

A helyi adatok alapján 2022. január és július között összesen csaknem 750.000 vendégéjszakát realizált Siófok, mely 63%-al több, mint a tavalyi pandémiás évben és a 2019-es eddigi csúcs adatokat is 23%-al meghaladja.

A nyári 3 hónapban, a 110 éves műemlék Víztoronyban működő Siófoki Tourinform irodát több, mint 23 ezren keresték fel, ami 15%-al több a 2019-es adatoknál. Kiemelten népszerűnek bizonyultak idén a Siófok városának kulturális és természeti értékeit bemutató megújult kiadványok, a kalandos kincskeresésre invitáló szoborkereső játék.

A kollégák tapasztalatai alapján Siófok legfontosabb küldő országai Németország mellett idén Csehország, Szlovákia és Lengyelország voltak. A teljes 2022-es évben eddig több, mint 31 ezren tértek be a Tourinform irodába, amely összességében 28%-al haladja meg a tavalyi évi adatokat, ezzel is mutatva a nyári főszezonon kívüli időszakok népszerűségének növekedését, a 4 évszakos Balaton létjogosultságát. Sokan érkeztek vonattal, kihasználva a kedvezményes és online konstrukciókat, valamint az idei fesztiválszezon is jelentős többletet generált a vendégéjszakák számában.

Az előfoglalások alapján kiemelkedő őszi időszakban bízhat Siófok, ahol az őszi Balaton csodálatos panorámája mellett, az októberi Halfesztivál színes családi programjaival, a „Kálmán Imre 140” emlékév nosztalgikus és időtálló kulturális csemegéivel csábítják az érdeklődőket.