Ki ne szokta volna megtippelni mi fog történni egy adott filmben. Én rendszerint megteszem. Most arra fogadtam, hogy a film végén megjelenik a szokásos felirat: „A film cselekménye kitalált történeten alapul. A történet szereplői kitalált alakok, mindennemű egyezésük a valósággal csupán a véletlen műve.” - de még ehhez hasonlót se láttam. Akkor mégis ki ez a Tóth László?
Kihirdették és átadták az idei „Menteshelyek kedvenc helyei” címeket.
A legjobb mentes helyeknek járó elismerést paleo, vegán, cukormentes, regenor, tejfehérjementes, laktózmentes, szénhidrát-csökkentett vagy gluténmentes ételeket is kínáló vendéglátóhelyek kaphatták meg, amelyet egy évig viselhetnek.
Az idei év kitüntetett helyei:
Cukrászda: ZsóFree, Szentendre
Kávézó: Cafe Spirit, Siófok
Bolt: Boldog Föld, Budapest
Pékség: Gluténmentes Pékség - Diétázók Boltja, Eger
Bár: Bonita Studio, Siófok
Webshop: Nekem a Balaton by Nánásiék
Bisztró: 36 Bisztró, Budapest
Étterem: Tökmag Vegan Street Food, Budapest
Fagylaltozó: Füredi korzó fagyizó, Balatonfüred
Drogéria: Müller, Budapest Árkád,
Szálloda: Két Korona Konferencia és Wellness Hotel, Balatonszárszó
Az elismeréseket a vállalkozások képviselői ünnepélyes keretek között vehették át a Metro akadémián.
A Menteshelyek.hu a Metroval, a Nutribullettel és a Közért+-szal azért indította el a felhívást, hogy rátaláljanak a legjobb hazai mentes helyekre, vagyis azokra, amelyek kifejezett figyelmet fordítanak az emésztési nehézségekkel küzdő vagy diétázó emberek minél teljesebb körű kiszolgálására.
A különböző allergiák és diéták szigorú szabályainak megfelelő ételeket sokszor nagyon nehéz megtalálni, s még nehezebb olyan üzletekre bukkanni, ahol ezeknek az elvárásoknak megfelelő kifejezetten ízletes, igazi gasztronómiai élményt kínáló finomságokat készítenek. Éppen ezért tűzte ki a menteshelyek.hu missziójául, hogy segít a keresésben és összegyűjti a diétás helyeket, melyek közül a honlap látogatóinak már csak választani kellett.
„Küldetésünk, hogy segítsünk közösségünknek olyan helyeket találni, ahol a diétájuknak megfelelő ételt tudnak fogyasztani vagy terméket tudnak vásárolni. Szerettük volna elismerni az ilyen helyeket üzemeltetők áldozatos munkáját, ezért hirdettük meg a Menteshelyek kedvenc helyei versenyt. Örömmel tapasztaltuk, hogy milyen nagy érdeklődés övezte a kezdeményezésünket.” – mondta el Bódi Krisztina a Marketig Art Kft. ügyvezetője, a menteshelyek.hu alapítója.
Manapság a mentes élelmiszerekre és italokra egyre nagyobb a kereslet hazánkban is. A különböző ételérzékenységekhez igazodó étrendek és ételek portfolió növekedésének eleinte főleg egészségügyi okai voltak, azonban mára kifejezett trenddé vált a mentes táplálkozás.