Csupó Gáborral folytatódnak a filmszakmai beszélgetések a Hild-villában

Október 12-én beszélgetés a Hild-villában, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) székházában.

Az aktuális adás vendégei Csupó Gábor ötszörös Emmy-díjas alkotó, a kortárs magyar és amerikai film egyik legnagyobb alakja, a Bánffy Miklós-díjas és a Magyar Filmdíjas Kollarik Tamás, akiket a Magyar Mozgókép Díjas Takó Sándor kérdez.

Csupó Gábor a kortárs magyar és amerikai film egyik legnagyobb alakja. Filmstúdiójában, a Klasky-Csupóban az 1990-es, 2000-es évek olyan sikeres amerikai rajzfilmsorozatai készültek, mint A Simpson család, a Fecsegő tipegők, a Jaj a szörnyek, a Thornberry család vagy a Duckman. Több mozis kasszasiker, két hollywoodi csillag és számos további rekord is fűződik a nevéhez. Pályája során dolgozott együtt Frank Zappával, Peter Gabriellel, Susan Sarandonnal, Bruce Willissel és Michael Jacksonnal is. Olyan stúdióknak gyártotta a sikerprodukcióit, mint a Nickelodeon, a Walt Disney, a Fox Television, és a Paramount Pictures. Karrierje során huszonháromszor jelölték a legrangosabb televíziós elismerésre, az Emmy-díjra, ebből ötször el is nyerte.  Alkotásain generációk nőttek fel, A Simpson családdal és a Fecsegő tipegőkkel popkulturális ikonokat teremtett. Az Amerikában töltött évtizedek alatt is megmaradt azonban magyar érzelmű és gondolkodású európai filmalkotónak.

Kollarik Tamás, mint a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem oktatója, a Magyar Média Mecenatúra program volt vezetője, az ART Bizottság elnöke, az NFI Televíziós Döntőbizottságának tagja vesz részt a beszélgetésen.

Az október 12-i filmszakmai beszélgetés keretében Csupó Gábort és Kollarik Tamást többek közt a magyar és az amerikai filmgyártás közti különbségekről, az amerikai stúdiórendszer és televíziós ipar műhelytitkairól, valamint az utánpótlásképzésről kérdezi Takó Sándor, de szó lesz a Csupó Gábor 70. születésnapja alkalmából bemutatott Csupó Gábor – A Pannónia Stúdiótól a hollywoodi csillagig című életrajzi kötetről, amely az MMA MMKI és a FilmHungary kiadásában jelent meg.

A beszélgetés élőben követhető és majd visszanézhető itt,   és   itt.