Tökös közösségformálás Siófokon

Beköszöntött az ősz, a ködös reggelek és a töklámpások időszaka.

A város óvodáiból és iskoláiból több, mint 50 csoport és osztály – közel 1100 gyermek - nevezett az önkormányzat Kommunikációs és Turisztikai Irodájának felhívására és helyezte el a faragott tökből készült alkotásait a Fő téren. A városi könyvtár és a Kálmán Imre Művelődési Központ dolgozói kreatív foglalkozásokkal szórakoztatták a kilátogató gyerekcsoportokat, akik értékes ajándékokkal térhettek vissza az iskolapadba az önkormányzat, valamint partner vállalkozások és siófoki cégek jóvoltából.

Október 24- én délelőtt Siófokon a Fő teret megtöltötte a töklámpások fénye és az őszi hangulat. A Fő tér művelődési központ előtti sarkában napok alatt népszerű lett az óriás szalmakanapé installáció. Köré helyezte el minden érkező osztály az általuk kifaragott tököt, melyek közt igazi remekművek is akadnak. A felhívást követően lázasan készültek a háttérben az iskolai technikaórákon, tökfaragó kézműves délutánokon az egyedi, kreatív lámpások, melyeket érdemes megcsodálni november elejéig és közben készíteni egy őszi emlékképet a szalmakanapén háttérben a Víztoronnyal. Az önkormányzat felhívására a várakozásokat felülmúlva, szinte minden intézményből neveztek osztályok vagy óvodás csoportok, akiket értékes ajándékokkal vártak a szervezők és partnereik, kis szerencsével akár osztálykirándulást vagy pizza partyt is nyerhettek a gyerekek. A siófoki vállalkozások és partnerek rendkívül nyitottan és segítőkészen fogadták a szervezők megkeresését, így igazi ajándéközön várta a gyerekeket. A reggeli köd hamar felszállt, így kellemes őszi időben tölthették a délelőttöt a kilátogatók, papír madárijesztőt vagy gesztenyefonatot készítve. Senki nem mehetett haza üres kézzel, hiszen a rendezvény támogatóinak jóvoltából rengeteg színvonalas és értékes nyeremény talált gazdára.

Az esemény bizonyította közösségformáló erejét, Siófok aktivitását a közösségi kezdeményezésekben, így biztosan lesz folytatás és hasonló aktivitások a nyár fővárosában,  minden évszakban! Köszönjük a támogatóknak, a pedagógusoknak és a gyermekeknek egyaránt!

Az esemény támogatói Főszervező: Siófok Város Önkormányzata

Balaton Hajózási Zrt                         Florence Virágüzlet Siófok

Byline Nyomda Kft.                          Fordított ház Siófok

ICE'N'GO                                           Gasztroműhely - Chef Party Service Kft.

Kékesi Kft.                                         Intersport Siófok Áruház

Líra Könyvesbolt                               Magna Hungaria Jurtatábor és Íjászpálya

Pietro Bisztro és Pizza                       Marcipán Cukrászda

Roxy Étterem Siófok                         McDonald's Étterem Siófok

Sziro Cukrászda                                 Pelso Pékség

Bella Állatpark ZOO Siófok              PlayMobil

Cafe Frei Kávézó Siófok                   Presenta Kft.

Dinasztia Cukrászda                          Sió-eckes Kft.

Dunántúli Regionális Vízmű - DRV Vizek Háza Élménypark                               

Siófoki Óriáskerék