Magyarországra érkezik a West-Eastern Divan Ensemble!

A Filharmónia Magyarország több évtizede dolgozik azon, hogy mindenkivel megossza a zene örömét.

Hangversenyeiken a legkiválóbb művészek koncertjeit hallhatja a közönség. Idén ősszel pedig egy igazi különlegességgel várják a zeneszeretőket. November 3-án a Michael Barenboim zenekara, a West-Eastern Divan Ensemble kamaraegyüttes lép színpadra a Magyar Zene Házában.

Nem mindennapi formációról beszélünk, hiszen a West-Eastern Divan Orchestra a zene kultúrákon és politikai nézeteken átívelő elsöprő erejét reprezentálja. Daniel Barenboim és Edward W. Said 1999-ben alapította a zenekart izraeli, palesztin és a közel-kelet országaiból származó zenészekből. A The West-Eastern Divan Ensemble ennek a projektnek a legfrissebb lenyomata, és a nagyzenekar rendkívül dicsért művésziségét intim kamarazenei formátumba hozza, annak elveit viszi tovább és lehetőséget biztosít a közönség számára, hogy a zenészek egyedi művésziségét és egyéniségét közelről megtapasztalhassa.

„Számomra a kamarazene a legszórakoztatóbb a zenében, mert alapvetően a többi emberrel való kommunikációról szól. Egy szóló darabot játszom, de másokkal együtt, és ez olyan, mint egy kellemes vacsora a barátaiddal… Mindannyian nagyon erősen hiszünk abban, természetesen különböző módokon, hogy a zene boldogságot hozhat, és talán egy kicsit meg is változtathatja ezt a világot.” – vallják a zenekar tagjai. Az est fényét emeli Balog József Liszt-díjas zongoraművész közreműködése, aki a fiatal zongorista generáció egyik legtehetségesebb tagja, a világ 3 kontinensének több mint húsz országában koncertezett már kamarazenészként és szólistaként egyaránt. Olyan híres koncerttermek fellépője volt, mint például az amszterdami Concertgebouw vagy a bécsi Konzerthaus.

További információ a filharmonia oldalon.