Sarah Adams: Csalóka szerelem

Segítség, szerelmes vagyok a legjobb barátomba!

Létezik csak barátság férfi és nő között? Vajon nem jár több hátránnyal, mint előnnyel egy ilyen barátság, amikor az egyik fél óhatatlanul többet akar a másiktól? Tud úgy barátkozni egy nő és egy férfi, hogy ne ösztönösen az évezredek óta működő párkeresési stratégia kapcsoljon be a tudatalattijukban? Sarah Adams zseniális romkomja egy sokakat érintő pszichológiai problémát dolgoz fel roppant mókásan: mi van, ha beleszeretek a legjobb barátomba? Mi történik, ha annyira szeretem őt, hogy még a saját őszinte érzéseimet is letagadom, csak hogy megőrizzem a barátságunkat? Házasodj össze a legjobb barátoddal, és garantált az örökkön örökké – tartják egyesek, míg mások kifejezetten óvakodnak attól, hogy gyengéd érzelmeket keverjenek egy baráti viszonyba. Vajon megéri-e kockáztatni, vagy többet ér a barátság, még úgy is, hogy sosem lehetünk igazán boldogok?

A Csalóka szerelem két főszereplője, a balettoktató Bree és az NFL-sztár Nathan kamaszkoruk óta a legjobb barátok, ismerik egymás rigolyáit, rezdülését és minden gondolatát. Vagyis utóbbit csak hiszik, mert mindketten azzal küzdenek, hogy nap mint nap megpróbálják leplezni a másik iránt érzett szerelmüket, nehogy a barátságuk rovására menjen a viszonzatlan vonzalom. Némi (nagyon sok) tequila, egy rossz helyen lévő riporter és egy virális videó után Bree és Nathan lesz Amerika új álompárja, ami egy visszautasíthatatlan reklámszerződést hoz magával – mindössze néhány hétig kell úgy tenniük, mintha szerelmesek lennének. Mivel Breenek nagy szüksége van a pénzre, úgy döntenek, hogy eljátsszák a szerepet. De mi van akkor, ha nincs is szükség színészkedésre? Milyen praktikák vethetők be a legjobb barátod elcsábítására? Hány pontot kell kipipálni a randipuskán a sikerhez? Mi van akkor, ha a másik viselkedése minden egyes alkalommal jobban elbizonytalanít, hogy talán tényleg többet érezhet barátságnál? Mikor jön el az a pont, amikor már nincs értelme színészkedni?

   „Nem azok a dolgok tesznek értékessé, amiket csinálsz, hanem az, hogy ott dobog a mellkasodban egy érző szív. Van lelked, ami azt jelenti, hogy fájhat is. Hogy érezheted magad fáradtnak, szomorúnak, dühösnek. Mindent szabad érezned. Bárkinek szabad ezeket éreznie.” (Idézet a kötetből)

Sarah Adams regénye humorban és fordulatokban gazdag, porcukorral hintett bájos történet két barátról, akik annyira szeretik egymást, hogy nem merik bevallani az érzelmeiket, nehogy örökre elveszítsék a másikat. A Csalóka szerelem vicces szócsatákat, izzó levegőt és zárt ajtós románcot tartogat az olvasóknak két nehéz terhet cipelő ember főszereplésével, akik csak egymás társaságában tudnak igazán, önfeledten önmaguk lenni. Talán tényleg azoknak van igaza, akik szerint ha a szerelmed a legjobb barátod is, abból baj nem lehet…

   „Egy napon nem lehetünk ilyen közel egymáshoz többé. Beleszeretsz egy vagány nőbe, feleségül veszed, és ez a nő majd teljesen magának akar téged – ahogy azt kell neki –, és te is neki akarod majd adni a teljes szívedet.” (Idézet a kötetből)

„Barátokból lett szerelmesekről szóló TikTok-szenzáció, az év romkomja. Bree Camden titkolja, hogy reménytelenül szerelmes legjobb barátjába, Nathan Donelsonba, aki mellesleg az NFL, az észak-amerikai futball liga legendás játékosa. De ez Bree legkisebb problémája. Egy autóbaleset következtében már soha nem lehet belőle balerina, úgyhogy táncstúdiót nyitott – és továbbra is nyitva tartaná, ha sikerül kiköhögnie a bérleti díjat. Amikor Nathan a segítségére siet, és megvásárolja az egész épületet, Bree örülhetne, de ő még mindig nem boldog. Felhajt egy-két tequilát – jó, talán többet, mint kettő –, és legmélyebb, legsötétebb titkait elkotyogja egy TMZ riporternek.

Miután a videó virális lett, az egész világ azt hiszi, Nathan és Bree egy párt alkotnak. Ők a tökéletes pár. És Nathan sajtósának támad egy ötlete, ami Breenek is anyagi biztonságot jelenthet. Mi a bökkenő? Úgy kell tenniük, mintha szerelmesek lennének egymásba. Három. Teljes. Hétig. Most van itt a pillanat, hogy Bree végre előálljon titkolt érzelmeivel? Lehetséges, hogy Nathan is palástolt valamit?” (Fülszöveg)

Sarah Adams határozatlan, introvertált személyiség, két kislány anyukája, aki hozzáment a legjobb barátjához, és jobban szereti a rágcsikat, mint a rendes ételeket. Reméli, hogy mindig olyan történeteket ír, amelyek megnevettetik és talán megríkatják olvasóit; és amelyek elolvasása után azok boldogabb emberek lesznek.

Sarah Adams: Csalóka szerelem

Eredeti cím: The Cheat Sheet

Fordító: Nagy Marietta

Puha borító, 352 oldal

21. Század Kiadó