Ünnepi kávé- és édességkollekció az ízek szerelmeseinek

Limited edition kollekció Pierre Hermé-vel.

A Nespresso idén karácsonyra nem kisebb szenzációval jelentkezett, mint hogy új limited edition kollekcióját a világhírű cukrász- és csokoládémesterrel, Pierre Hermé-vel közösen alkotta meg. Az exkluzív kávék és édességek garantáltan megédesítik a téli időszak pillanatait.

A közelgő ünnep ismét alkalmat kínál arra, hogy együtt legyünk azokkal, akiket a legjobban szeretünk, és megajándékozzunk őket valami nagyon különlegessel. Éppen az együttlét, az ajándékozás öröme, valamint a különlegesség voltak azok a hívószavak, amelyek életre hívták a Nespresso és a világhírű cukrász- és csokoládémester, Pierre Hermé kollaborációját. Az eredmény pedig páratlan: minden korty kávé és a hozzá illő édességek, valamint kiegészítők is megidézik az ünnepi díszbe öltözött Párizs, illetve a francia cukrászdák semmivel sem összehasonlítható hangulatát, valódi ünnepé avatva az együttlét örömét.

Pierre Hermé 2016-ban elnyerte a Világ Legjobb Cukrászmestere címet, világszerte 50 boutique-ban kaphatók desszertjei, amelyek az avantgárd dizájn, a tökéletesre csiszolt technika és a kifinomult ízek legmagasabb szintjét képviselik. A „macaronok királyaként” és „a cukrászművészet Picassójaként” is emlegetett mester jellegzetesen modern elképzeléseihez most a Nespresso jóvoltából olyan technika társul, amellyel a legkifinomultabb ízlésű ínyencek számára is tökéletes, kivételesen összetett ízvilágú kávét lehet alkotni – mindezt ráadásul otthonunk kényelmében.

Az együttműködés keretében az Original és a Vertuo rendszer kapszulakínálata is három új elragadó ízzel bővült. Az eszpresszó szerelmeseinek tökéletes választás lehet az Infiniment Espresso, amely egy komplex ízvilágú single origin feketekávé Kolumbiából pirosbogyós-gyümölcsös és lágy gabonás ízjegyekkel. A kellemesen édeskés dél-amerikai Arabica szemekből készített Infiniment Gourmand a pirított mogyoró összetéveszthetetlen aromájával indít, majd feltárul benne a mandulás biscotti és a vanília édessége. Az egyszerre frissítő és lágy Infiniment Fruité finoman gabonás aromájához gyönyörűen illik a málna csábító íze. Mindkét kávé a prémium cukrászsütemények világát idézi, hiszen ugyanolyan komplex ízeket hordoznak, mint amilyenek híressé tették Pierre Hermé csúcsminőségű kreációit. Mivel egyetlen Pierre Hermé kollekció sem lehet teljes édességek nélkül, a válogatásban helyett kapott a kávékhoz tökéletesen illő Infiniment Exquis 70 százalékos étcsokoládé, valamint az Infiniment Savoureux málnás-fahéjas keksz is, amely a cukrászlegenda művészi instrukciói alapján készült.

Az ünnepi kollekció a már évek óta közönségkedvencnek számító, Original és Vertuo változatban is elérhető, 24 kávékapszulát és egy meglepetést rejtő adventi naptárral, egy varázslatos, újrahasználható porcelántartóba álmodott illatgyertyával, valamint limitált mennyiségben elérhető, a kollekció színeiben pompázó kávégépekből és kiegészítőkből áll, hogy ne csak az ünnep gyorsan elillanó pillanatai, hanem az azt megelőző várakozás, és a karácsonyt követő időszak hétköznapjaiban is átélhessük az ünnep hangulatát.

Pierre Hermé egy négy generációt felölelő elzászi pék- és cukrászdinasztia leszármazottja. Modern ízekkel töltötte meg a cukrászművészetet, melynek köszönhetően Franciaországban, Japánban és az Egyesült Államokban is széles körben ismert és elismert. Olyannyira, hogy a Vogue magazin el is nevezte őt a „cukrászművészet Picassójának”. A mester kijelentette, hogy minden alkotásával az ízek élvezetéből kibontakozó örömöt szeretné megragadni és továbbadni. Erre a filozófiára alapozva hozta létre saját, senki máséval nem összetéveszthető gasztronómiai univerzumát. Pierre Hermé híres arról, hogy egészen egyedi módon viszonyul a cukrászmesterséghez: merészen megváltoztat akár kőbe vésett tradíciókat is, így nem csoda, hogy a francia gasztronómia ikonikus alakjává vált. 1997-ben alapított vállalata, a Pierre Hermé Paris egy luxusszínvonalú „Haute Pâtisserie” cég, amely 1998-ban nyitotta meg első üzletét Tokióban, amit 2001-ben egy párizsi cukrászda követett a rue Bonaparte 72. szám alatt. A World’s 50 Best Restaurants Academy 2016-ban a világ legjobb cukrászává választotta. Pierre Hermé célja, hogy cukrász- és csokoládé-mesterként technikai tudásával, tehetségével és kreativitásával örömet szerezzen az ízek szerelmeseinek.