Grandiózus szólisták az Anima Musicae sorozatában

Világhírű művészekkel a Zeneakadémián.

A zene lelkéről elnevezett kamarazenekar az új évadban is világhírű művészeket lát vendégül, akik szólistaként, koncertmesterként vagy éppen karmesterként fogják elkápráztatni a közönséget a Zeneakadémia Nagytermében. Az együttes Grandioso bérletének főszereplői a komolyzenei élet igazi éllovasai, játékuk és a nem mindennapi műsorok felejthetetlen élményeket ígérnek a hallgatóságnak.

A három koncertből álló sorozat fellépői közül Giovanni Guzzo neve már ismerős lehet a hazai közönség számára. A másik két kiváló hegedűművész viszont – Sebastian Bohren és Tedi Papavrami – először lépnek fel Magyarországon.

A sorozat első koncertje november 27-én lesz hallható a Zeneakadémia Nagytermében, ahol a venezuelai születésű Giovanni Guzzoval lép színpadra az együttes. A jelenleg a Camerata Salzburg koncertmestereként tevékenykedő művészről a kritikusok is csak szuperlatívuszokban beszélnek: játéka ,,magával ragadó” és ,,ellenállhatatlan”. Fiatal kora ellenére a világ legrangosabb zenekaraival lépett már fel, olyan kiválóságokkal dolgozott, mint Joshua Bell, Martha Argerich, Maxim Vengerov, Takács-Nagy Gábor. Tanulmányai befejeztével az intézmény történetének legfiatalabb oktatója lett a londoni Royal Academy of Music-on, jelenleg pedig a grazi Hochschule für Musik professzora. Páratlan játékát egy 1751-ben készült Gagliano hegedűn élvezheti a közönség. A számos díjjal kitüntetett, a világ legjelentősebb koncerttermeiben fellépő művészt először 2015-ben hallhatták az Anima Musicae Kamarazenekar élén az Óbudai Társaskörben, akkor szólistaként és koncertmesterként is debütált. Később a gyümölcsöző együttműködést folytatva 2018-ban, a zenekar Világsztárok sorozatán is fellépett a hegedűművész.

A Grandioso bérlet első hangversenyének egyik különlegessége, hogy a klasszikus művekből álló koncerten Guzzo ezúttal karmesterként is bemutatkozik. Joseph Haydn ,,A lakatlan sziget” nyitánya és Beethoven IV. Szimfóniája között pedig Mozart A-dúr Hegedűversenyét hallhatják Giovanni Guzzo lenyűgöző szólójával. A hegedűművész így nyilatkozott a novemberi koncertről.

A Grandioso bérlet későbbi koncertjein, március 2-án a fiatal svájci hegedűművészt, Sebastian Bohrent hallhatja a közönség, míg április 22-én pedig az egyik legsokoldalúbb szólistát, Tedi Papavramit látja vendégül az együttes.

Az Anima Musicae Kamarazenekar (lásd fotó) további két bérlete, az Animato és a Capriccioso sorozatok egyaránt fantasztikus szólistákat, igazi zenei különlegességeket tartogatnak az érdeklődőknek. Ahogyan az együttes korábban is felhívta rá a közönség figyelmét, a kamarazenekar anyagi helyzete és jövője nagyban függ a bérleteladásoktól. Ha tehetik, minél előbb vásárolják meg bérleteiket, ezzel is támogatva az Anima Musicae áldozatos munkáját.

2022. november 27., vasárnap 19:30 – Zeneakadémia, Nagyterem

További információ itt.