Különdíjat kapott a Györgytea babakozmetikumok csomagolása

A Kakukkfüves babafürdető és a Babakrém körömvirág kivonattal grafikai terve és újrahasznosított alapanyag-tartalmú tubusai kapták a HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Verseny idei különdíját.

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség 2022-ben 39. alkalommal hirdette meg a Csomagolási Világszövetség által nemzeti rendezvényként elismert HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Versenyt. A megmérettetésre 61 nevezés érkezett. A Györgytea babatermékeit a vizuális megjelenést tervező Barna Design Kft. és a csomagolás gyártója, az Alpla Kft. nevezte be.

A Györgytea idén vezette be új gyógynövényalapú kozmetikai termékeit: a most díjat nyert babafürdető és babakrém mellett egy feketenadálytő gélt és egy körömvirág kenőcsöt. Mind a négy termék a most díjazott, 40 százalékban újrahasznosított alapanyagú (rHDPE) tartalmú tubusban (lásd fotó) került a polcokra.

Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea Kft. ügyvezetője, aki egyben az új termékek fejlesztője is, a díj kapcsán örömét fejezte ki aziránt, hogy a fenntarthatóság iránti törekvése és szívós kitartása az újrafelhasználható csomagolás alkalmazása mellett ilyen jó visszhangra talált.

„Elhivatott természetvédő vagyok. Mi más is lehetnék, hiszen a természet bőkezű ajándékából készítünk termékeket, nem mindegy, hogy mit és milyen teásfilterbe, zacskóba, üvegbe töltünk. Szívügyem volt, hogy az új, kozmetikai termékeknél és kenőcsöknél olyan műanyagtubust használjunk, amely újrahasznosított és újrafelhasználható anyagból készül, ezzel is csökkentve a környezet terhelését”- nyilatkozta Lopes-Szabó Zsuzsa.

Az ügyvezető egyetért a CSAOSZ főtitkárának abbéli véleményével, hogy ma már a vásárlók is tudatosabbak és odafigyelnek a termékek csomagolására. A babatermékek esetében ez különösen fontos szempont volt, hiszen mind a fürdető, mind a krém natúrkozmetikumnak minősül. És ahogy Zsuzsa fogalmazott, egy ilyen szenzitív, kizárólag természetes alapanyagokból álló termék megérdemli a legkörnyezetkímélőbb tubust is.