Jótékonysági mackóvásár a Miskolci Nemzeti Színházért

December 3-án játék mackók veszik birtokba a Miskolci Nemzeti Színház auláját.

A világrekorder Arnóczki Istvánné gyűjteményének válogatott darabjait lehet majd megvásárolni ezen a napon. „Mackó Mama” a teljes bevétel összegét a miskolci teátrum számára ajánlja fel, hogy januárban és februárban se kelljen bezárnia a színháznak.

20.367 darab plüssmackót számláló gyűjteményével Arnóczki Istvánné, „Mackó Mama” 2019-ben hivatalosan is GUINNESS-világrekordot döntött. Az évek során gyűjtött játék mackókkal már rengeteg helyen találkozhattak, az ország számos pontján rendeztek kiállítást az elképesztő gyűjteményből, Miskolcon jelenleg a Szinvapark bevásárlóközpont ad otthont a gyűjtemény egy részének, melyet bárki megtekinthet.

Arnóczki Istvánné azzal a szándékkal kereste meg Béres Attilát, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját, hogy valamilyen módon segíteni szeretne, hogy ne kelljen az elszabadult rezsiköltségek miatt bezárnia a teátrumnak. A segítségnyújtás hogyan-ja pedig kézenfekvő volt: világrekorder mackógyűjteményének tagjai közül jó néhánynak „új barátokat keres,” a bevételt pedig a színház javára ajánlja fel.

Így hát december 3-án, szombaton 10 és 14 óra között mindenkit szeretettel várnak a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházának földszinti előcsarnokába, ahol GUINNESS-rekordot döntött játék mackókat tudnak majd vásárolni, többféle értékben.

Ám ez nem minden!  Több mackót árverésre is bocsátanak. A Miskolci Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalán lehet rájuk licitálni november 28. és december 2. között az ehhez kapcsolódó bejegyzésben. Minden maci 10.000 Ft-ról indul, a licitlépcső pedig 1.000 Ft. A legtöbbet ajánló licitelők a jótékonysági mackóvásáron fizethetik ki és vehetik át a játék macikat.

A Miskolci Nemzeti Színház és Mackó Mama szeretettel vár mindenkit december 3-án a jótékonysági mackóvásáron. Ki tudja, talán pont itt fogják megtalálni a tökéletes karácsonyi ajándékot, vagy gyermekük számára egy örök barátot.