Ezerötszáz Mikulás özönli el vasárnap Budapest utcáit

December 4-én rajtol a 7. Blikk Mikulásfutás.

Európában csak kevés város büszkélkedhet azzal, hogy az ünnepek közeledtével Mikulások tömege lepi el egyszerre az utcáit, tereit, ráadásul futva. Budapesten ez történik ezen a vasárnapon! A fővárosiak mellett az ország 180 településről érkeznek alkalmi futó Mikulások a Fővám tér környékére.

A BSI –2 év covid szünet után– immár 7. alkalommal rendezi meg a Blikk Mikulásfutást, ahol mindenki tetőtől talpig mikulásruhában fut. A résztvevők teljesíthetik a hosszabb 5 km-es, vagy a lazább 2,6 km-es távot, a családoknak, vagy a legkisebbeknek pedig a 900 méteres futamot kínálják a szervezők.

A különleges karácsony előtti futó-hangulat mellett a rendezők a hóesésről is gondoskodnak: minden futó Mikulás hópelyhek között fog elindulni és célba érkezni a vidám szabadidősport-eseményen.

Ízelítő a korábbi események hangulatából itt nézhető meg.

A mikulásruhás futók jótékonykodhatnak is. Egy hatalmas puttonyba helyezhetik el ajándékaikat –játékokat, írószereket, iskolaszereket– , amelyeket az ÁGOTA® Alapítvány egy ünnepség keretében ad át állami gondozott gyerekeknek.

Nevezés vasárnap reggel 9-től a helyszínen a Bálna épületében is lehetséges mindhárom távra. A helyszíni Versenyközpont a Bálna „Piac” szintjén található, bejárat a Fővám tér felől.

További információk az eseményről itt.