Kállai Ernő az Anima Musicae vendége

Folytatódik az Animato sorozat.

December 9-én egy újabb zseniális művész, Kállai Ernő foglalja el az Anima Musicae kamarazenekar koncertmesteri székét a Nádor Teremben, valamint szólójátékával is megajándékozza a közönséget.

Teltházzal és hatalmas sikerrel indult az Anima Musicae Kamrazenekar vendégkoncertmester sorozata novemberben a Nádor Teremben. Az Animato bérlet első koncertjén kiváló zenészek – Szabadi Vilmos és Bársony Péter – közreműködésével Mozart művei csendültek fel.

A sorozat következő hangversenyén, december 9-én egy újabb zseniális művész, Kállai Ernő foglalja el a kamarazenekar koncertmesteri székét. A fellépők ezúttal igazi világkörüli utazásra repítik a hallgatóságot: a kamarazenekari repertoár egyik legkedveltebb művével, Grieg Holberg szvitjével indul a koncert, majd egy igazi ritkaság, Bartók – eredetileg zongorára komponált – Allegro Barbaroja csendül fel a kamarazenekar előadásában, Dénes István átiratában. A szünet után az argentin tangó királya, Astor Piazzolla 4 évszak Buenos Airesben című művét hallhatják Kállai Ernő lenyűgöző szólójával.

A sokoldalú művészt – aki jelenleg a Magyar Állami Operaház koncertmestere – már többízben hallhatta az Anima Musicae közönsége, hiszen a kamarazenekar által rendezett Budapest Quartet Weekendnek visszatérő vendége a Kállai Vonósnégyes.

Játékát az egyik legnagyobb tekintélyű zenei lap, a The Strad is a „kifinomult és elegáns” jelzőkkel dicséri. Amerikai tanulmányi alatt, 2008-ban a Carnegie Hall Stern Auditóriumában szólistaként debütált a Juilliard Zenekarral, kamarazenészként koncertezett a világhírű hegedűművésszel, Itzhak Perlmannal is. Fiatal kora ellenére a világ legrangosabb helyszínein lépett már fel, többek között a párizsi Louvre Auditoriumban, a madridi Teatro Realban, a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban, az Avery Fisher Hallban, valamint a Liszt Ferenc Zeneakadémián, a Vigadóban és a Művészetek Palotájában is.

Szerencsés tehát, aki december 9-én 19 órától élőben hallhatja a világjáró művészt az Anima Musicae Kamarazenekar vendégkoncertmestereként, és szólistájaként is a Nádor Teremben!

Az Animato sorozat második hangversenyére online jegyek itt válthatók meg.