„Mindenki karácsonya” a Westendben

300 nélkülöző gyermeknek varázsoltak igazi karácsonyt.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és támogató partnerei 300 hátrányos helyzetű gyermeknek rendezett karácsonyi ünnepséget 2022. december 12-én, a Cinema City Westend mozitermében. A rendezvény fénypontja a Budapesti Operettszínház musical-műsora és az ünnepi ajándékosztás volt. A programot a Gyermekmentő Szolgálat már 31. éve rendezi meg, ebből több mint két évtizede a Cinema City Westend ad neki otthont. Így hétfőn 12 órától izgatott gyerekek népesítették be a mozitermet. Kivételesen azonban nem filmvetítésre érkeztek, hanem egy különleges karácsonyi programra. A szervezők arcfestéssel, lufihajtogatással, aprósüteményekkel, gyümölcsökkel és édességgel is kedveskedtek a résztvevőknek. Természetesen a Mikulás és manói, valamint a rénszarvasok sem hiányoztak.

Az is hagyomány, hogy a Budapesti Operettszínház művészei is fellépnek, műsorukkal elbűvölve a  gyerekeket, és kiszakítva őket a nehéz mindennapokból. Idén Füredi Nikolett és Kékkovács Mara, a Budapesti Operettszínház színművészei, valamint Dezső Ágota, Vanderlik Boróka és Wéber Tamás, a Pesti Broadway Stúdió növendékei szórakoztatták a gyereksereget.

A Szolgálat és támogatói hátrányos helyzetű, sérült, valamint családsegítő szolgálatok által kiválasztott budapesti és Pest megyei intézményekből hívtak meg gyerekeket, hogy szebbé tegyék számukra az ünnepet. Legtöbbjük csak ezen az egy délutánon tapasztalhatja meg a karácsony melegségét, meghittségét, és többen csak itt kaptak bőséges karácsonyi ajándékokat.

Az OTP Bank – a Gyermekmentő legnagyobb és legrégebbi támogatója - a korábbi évekhez hasonlóan idén is különleges meglepetést tartogatott a gyerekeknek: tornazsák, sál és kulacs került a zsákokba. Az OTP Bank mellett a házigazda Westend is szuper meglepetéssel várta őket: egyedi, színezhető hátizsákkal kedveskedtek nekik, telerakva édességekkel. A PENNY Magyarország is nagylelkű felajánlásokkal készült: szaloncukor, édességek és sós rágcsák is érkeztek tőlük – a gyerekek legnagyobb örömére. A METRO Kereskedelmi Kft. pedig gyümölcsökkel készült.

„Mi, a PENNY-nél mindig örömmel támogatunk olyan kezdeményezéseket, amivel jót tehetünk és segíthetünk azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Kiemelt szívügyünk a gyermekek segítése, ezért rendkívül boldogok vagyunk, hogy a most megvalósuló ünnepi program támogatásával 300 hátrányos helyzetű gyermek karácsonyának szebbé varázslásához járulhatunk hozzá” – mondta Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.

Az ajándékokat Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke, Mozsár István, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi tagja, Hrabovszki Viktória, a Westend marketing koordinátora, Molnár Bernadett, az OTP Bank fenntarthatósági szakértője, Kazatsay Eszter, a PENNY Magyarország kommunikációs vezetője adta át.

A szervezők köszönetet mondanak támogatóiknak, akik felajánlásaikkal, ajándékaikkal emlékezetessé tették a hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyát. Köszönjük az OTP Banknak, a Westendnek, a PENNY Magyarországnak, a Coca-Colának, a METRO Kereskedelmi Kft.-nek, a Smile Palacsintának, a Rege- Szatmári Konzervgyárnak, a T-Systemsnek, a Semes pékségnek, az Auchannak és a Budapesti Operettszínháznak.