Karácsony, a szerepem ünnepe

Különleges karácsonyi kampánnyal jelentkezett a Déryné Társulat.

Humoros, de egyben könnyekig megható, rendhagyó karácsonyi kampányt készített a Déryné Program Kis Domonkos Márk rendezésével. Karácsony, a szerepem ünnepe címmel egy öt részes videó-sorozat keretén belül a Déryné Társulat színművészei különböző karaktereket formáltak meg, rámutatva arra, hogy bár sokan sokfélék vagyunk, de az ünnep igazi értéke a családban és az együttlétben testesül meg.

A klasszikus adventi kalendáriumoktól eltérően, ezúttal nem versekkel, énekekkel, kedves történetekkel vagy mesékkel készültek a Déryné Társulat színművészei, hanem egy-egy különc, karácsonyi szereplő bőrébe bújtak. Öt epizódon keresztül öt karaktert ismerhetünk meg. A buzgó anyukát Losonczi Kata alakítja, aki mindent elkövet, hogy aprólékos tervezéssel és kivitelezéssel a tökéletes karácsonyt alkossa meg családjának.

Az első közös karácsonyukra készülő szerelmesek szerepében Vas Judit Gigit és Horváth Márkot ismerhetjük fel, az ezerrel pörgő karácsonyfüggőt Gulyás Gabriella kelti életre. A bosszankodó grincs szerepében Ivaskovics Viktor tűnik fel, míg az ünnepeket inkább a Maldív szigeteken töltő gazdag fiút Dányi Krisztián formálja meg.

Egymástól teljesen eltérő figurákról van szó, de nincs miért ítélkezni, hiszen a külsőségektől, körítéstől eltekintve az igazi ünnep mindenkinek a szívében születik meg, ahogy a legértékesebb kincs is közös, a szeretteik körében eltöltött idő. A kampány kreatív koncepcióját a Brandtailor álmodta meg. Célként fogalmazódott meg, hogy az aktuális gazdaságpolitikai helyzetre való tekintettel, ebben a stresszes időszakban egy kis mosolyt csaljanak az emberek arcára, valamint humorba csomagolva juttassanak el fontos társadalmi üzenetet a színházat kedvelő közönséghez:

„Ahány ember, annyi karakter. A karácsony ne a szerepekről, hanem az együtt töltött időről szóljon.”

A szöveget a drámaírói műhely ösztöndíjasa, Fabacsovics Lili írta, az operatőri munkákért, vágásért a Dajkovideo felelt, a Déryné Társulat művészeinek közreműködésével a rendező a Déryné Program igazgatója, Kis Domonkos Márk volt.

Szereposztás

A BUZGÓ ANYA - Losonczi Kata (lásd fotó)

AZ ELSŐKARÁCSONYOS SZERELMESEK – Vas Judit Gigi, Horváth Márk

A GRINCS – Ivaskovics Viktor

A KARÁCSONYFÜGGŐ – Gulyás Gabriella

A GAZDAG FIÚ – Dányi Krisztián

Rendező: Kis Domonkos Márk

Producer: Szabó Ádám (Brandtailor)

Operatőr: Dajkó Krisztián (Dajkovideo)

Gyártásvezető: Pénzes Szilvia

Szöveg: Fabacsovics Lili

Kreatív utómunka: Bali Luca