Élőzenés meseszínház a Magyar Kultúra Napján a Cinema MOM-ban

Népmese vetítés és kiállítás, kézműves programmal.

Január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. Annak érdekében, hogy a fiatal generáció számára is közelebb hozzák ezt a hagyományt, a Cinema MOM-ban speciális gyermekprogramokkal: népmese vetítéssel és kiállítással, kézműves foglalkozással és élőzenés bábelőadással várják a közönséget.

A program keretében a Kecskemétfilm 2002-ben készült Magyar népmesék sorozatának Cerceruska című epizódját láthatják a gyerekek a mozi emeleti folyosójának kivetítőjén, s hozzá kapcsolódva egy érdekes kiállítás is megtekinthető a rajzfilm képeiből, melynek kurátora az epizód rendezője, Horváth Mária.

A kiállítás reggel 9:20-kor kezdődő ünnepélyes megnyitóján Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Animációs Filmstúdió alapító-vezetője mond köszöntőt, és a tervek szerint Horváth Mária, a Cerceruska rajzfilm rendezője is jelen lesz.

A kiállítás megnyitót követő egy órában kézműves foglalkozásra invitáljuk a gyerekeket és a kedves szülőket, nagyszülőket: Szandavári Emese akvarellfestő és művészetpedagógus, az Art'Em Stúdió vezetője tart interaktív alkotóműhelyt, a Cerceruska gazdag motívumkincséhez kapcsolódva.

A kézműves programot követően – egy rövid kakaó- és kalácsszünet után – 11:00 órától a Marcipán cica (és az oroszlánság) című élőzenés bábmese-koncerttel zárul a programsorozat. A mesejáték az egyik legnépszerűbb hazai bábszínházi produkció, generációk nőttek fel szórakoztató történetén. A látványos, interaktív előadásban a főszereplő énekes-zenész-színész házaspár: Zsámár Katalin és Gay Tamás mesélnek, énekelnek, gitároznak, szaxofonoznak, miközben megelevenítik Marcipán cica történetét.

A népmese vetítésen, a kiállításon és kézműves foglalkozáson a részvétel díjtalan. A kiállítás március 22-ig látható.