Duplázott a ZsÖK a Made in Pécs-díj átadóján

Két kategóriában váltotta díjra jelölését a Zsolnay Örökségkezelő a Made in Pécs-díj átadóján.

A Made in Pécs városmagazin minden évben összegzést készít az esztendőről, és több kategóriában Made in Pécs-díjra jelöl értékes és fontos helyi kezdeményezéseket. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a jóra, az értékesre és az előremutatóra.

Az év képzőművészeti eseménye a GraphicPécs fesztivál volt, melyről ezt írták:

„Elég monumentálisra sikeredett az első pécsi nemzetközi grafikai fesztivál. Csak kapkodtuk a fejünket és a lábunkat, hogy mindenhova odaérjünk és megnézzük a kiállításokat, nem csak egyszer, hanem többször is, mert némelyik komplett feldolgozása több napot vett igénybe. A legnagyobb szabású tárlat az m21 Galériában látható még most is (konkrétan január 6-ig), a Plakátok a világ körül című kiállítás 50 ország 500 (!!!) plakátját mutatja be, észveszejtő élményhez juttatva a látogatót. De felejthetetlen volt a Pécsi Galéria archívumából rendezett Plakátok/Posters című kiállítás is, nem beszélve a rengeteg kísérőprogramról. Le a kalappal a szervezők előtt, várjuk a folytatást!”

A nemzetközi jelleget hűen tükrözik a kurátorok is: Michel Bouvet és Fanny Laffitte Párizsból.

A GraphicPécs kiállításai a Zsolnay Negyed m21 Galériájában meghosszabbítva, február 12-ig látogathatók csütörtök, péntek, szombat, vasárnap 13.00-17.00 között.

További jó hír, hogy a Plakátok a világ körül című kiállítás anyaga hamarosan könyv alakban is megjelenik.

A Kultúra Junior kategóriában a Kortárs Junior múzeumpedagógiai program lett a nyertes. Az értékelés:

„A Kortárs Junior 6-16 éves fiataloknak szóló, a vizuális neveléshez kapcsolódó múzeumpedagógiai program. A Pécsi Galériák küldetése, hogy segítse a fiatal korosztály vizuális nevelését, ezért a megszokott iskolai rajzórák izgalmas kiegészítő szerepét kívánja betölteni. A program lelke és motorja Balogh Tünde, akinek innen is köszönetet mondunk hiánypótló munkájáért.”

A fent említett GraphicPécs keretében zajló tárlatokhoz a Kortárs Junior is kínál múzeumpedagógiai foglalkozásokat iskolás csoportoknak és családoknak egyaránt.