Somossy Barbara: Sose lesz vége - vetítés

Január 18-án, (szerdán) 21.00 órától a Fonó Budai Zeneházban.

A díszbemutató előtt kerekasztalbeszélgetésre várnak minden kedves érdeklődőt, melyben a film alkotóival és színművészeivel beszélgetünk kulisszatitkokról, élményekről és a történetről. Résztvevők Somossy Barbara a film rendezője, Szűcs Nelli és Vas Judit Gigi a film női főszereplői és Berecz István a film koreográfusa. A filmvetítés után pedig a Fonó Szerda táncházba várnak szeretettel mindenkit. Az esemény nyilvános, bárki számára látogatható.

Sose lesz vége - Végtelen szerelmi dráma a végtelen pusztában.

A XIX. században játszódó filmet, Petőfi Sándor: A csaplárné a betyárt szerette című költeménye ihlette, amely a szerelemféltésről és a szeretetlenség okozta tragédiákról szól.

"Egy végtelen szerelem a végtelen pusztában, ahol az egyetlen út a túléléshez a szereteten át vezet, de a csaplárné szerelemféltése és a pénz utáni hajsza végül mindenki sorsát a tragédiába sodorja." – Somossy Barbara, rendező

A történet 1868-ban a kunsági betyárvilágban játszódik, Apajpusztán, ahol Petőfi Sándor életének jelentős részét töltötte és ahova mindenhonnan visszavágyott, ahogyan azt A Kiskunság című versében is írja. A helyszín különlegességéhez hozzájárul, hogy a méltán ismert és elismert rendező, Jancsó Miklós a Szegénylegények című filmklasszikusát ugyanitt készítette. A szegénylegény háza lett átalakítva csárda épületté.

A filmben Magyarország vezető színművészei szerepelnek: Ifj. Vidnyánszky Attila, Szűcs Nelli, Vas Judit Gigi, Pogány Judit, Reviczky Gábor, Hirtling István, Tóth Ildikó, Patkós Márton, Sipos Imre és Poroszlay Kristóf. 

A tánc koreográfiát a Harangozó Gyula- és Örökös Aranysarkantyú- díjas néptáncos, Berecz István tanította meg a színészeknek, valamint bizonyos jelenetekben ő maga és az általa összeállított, Magyarország vezető néptáncosaiból álló csapat is részt vett, többek között Appelshoffer János is.

A betyár statisztériát a Hagyaték Lovas Egyesület biztosította, akik megszállottan őrzik a magyar betyárvilág értékeit, tradícióját. 

A lovakat, felszereléseket, kocsikat a Juhász Team és vezetője Juhász László biztosította, aki többek között olyan hollywoodi kasszasikerekben biztosított már kaszkadőr és lovas csapatot, valamint lovakat és képezte ki a színészeket, mint a Robin Hood (2018), a Ben-Hur (2016), a Rettenthetetlen, a Mennyei Királyság, vagy a Karib-tenger kalózai. 

A népzenéről Juhász Dénes és csapata gondoskodott, köztük Ifj. Szerényi Bélával. A film zeneszerzője pedig Márkos Albert.

A film főcímzenéje az Anima Sound System és Csík János Sose lesz vége Moldvában című zeneműve.

A film a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával valósult meg.