Világhódító útjára indul a prémium- és luxusdobozokat gyártó magyar cég

Sokan nem is sejtik, hogy a Debrecenből indult, de Budapesten is jelenlévő mesés dobozairól híres családi vállalkozás termékeivel találkozunk Herendtől Japánig, Dubaitól Amerikáig

A japán háziasszonyok is az Sz.Variáns csomagolásában kapják a Herendi porcelánt, és a legmenőbb amerikai szórakozóhelyekre szintén a cég kartonjaiban érkezik a habpatron. A szemet gyönyörködtető Sz.Variáns csomagokból bontjuk ki a Gerbeaud édességeket, és a Stühmer csokoládékat is. A St. Andrea Szőlőbirtok finomabbnál finomabb nedűit World Star Packaging díjas díszdoboz rejti.  Hab a tortán, hogy a LISS Zrt.  Amerikában forgalmazott habpatronjainak is a Debrecenben gyártott csomagolás ad külső megjelenést.

Egy jól megtervezett doboz új köntösbe öltözteti a benne található terméket

Egy olyan piacon, ahol minden a minőségről és az egyediségről szól, az ügyfelek inspirálásának elkerülhetetlen módja a digitális nyomtatási technológiába történő befektetés. Aki nem akar lemaradni, az megnyitja az ajtót a progresszív technológiák és a kreatív módszerek előtt. Az intelligens rendszerek segítségével egyszerűbbé válik a megrendelői igények kielégítése, és csökkenthetők a költségeket.

A folyamatokat nem követni, hanem alakítani kell a jelen kihívásainak közepette is

Az Sz.Variáns piaci aktivitásának fókuszában a magas hozzáadott értékű termékek előállítása áll.  A növekedéshez elengedhetetlen többek között a költséges beruházás, valamint a vevő és hatékonyság központú Lean szemlélet alkalmazása. A családi vállalkozás két évvel ezelőtt szabadjára engedte kreativitását, mikor a digitális átállás útjára lépett. A beruházásoknak több célja volt. A jelenlegi tevékenységek megerősítése, piaci előny szerzése, valamint a presztízstermékek arányának növelése.  A high-tech gépekkel ugyanis, a cég a nemzetközi vevőkörük igényeit is maximális kielégíti, és a hatékonyság javulása mellett további forgalom növekedést is generál. Mára már több millió prémium kategóriás Sz.Variáns doboz jut el a világ minden táján a fogyasztók kezébe.

„Az Sz.Variáns a tartalommal harmonizáló formát szeretne megvalósítani. Teszi ezt a világszínvonalú termékek előállítását biztosító digitális gépparkjával. A 3D-s UV-lakkozást végző felületnemesítő eszközünk, az automata szeparáló gépünk, és a lézervágó is egyedülálló a térségben.” – hangsúlyozta Szakál János az Sz.Variáns ügyvezető tulajdonosa.

A cég termékportfoliója mára kikristályosodott: a termelés fókuszát a papíralapú marketingtermékek, a luxus csomagolóeszközök és a kézi készítésű papírtáskák adják, melyeket a Magyarországon egyedülálló csúcstechnológiát képviselő Rollenco géppel perszonalizálnak. A közel három évtizedes tapasztalattal rendelkező vállalatnál a Highcon Beam2 lézerkivágó stancgép tágabb lehetőséget nyitott meg a részletgazdag, finom ívű metszések kivitelezésére. A stancolás során a hullámpapírlemez a vágási éleknél nem roppan meg, ezáltal a doboz tartása merevebb lesz. A családi vállalkozásnál az ezredmilliméter vágási pontossággal készített Sz.Variáns dobozokat, az amerikai exportra is dolgozó LISS habpatronok szállítására is használják.

Végül az Sz.Variáns doboza lett a kávén a hab

Az 1960-as évek óta a világ élvonalába tartozó patrongyártók között tartják számon a LISS Zrt.-t. Az eltelt több mint hat évtized alatt már számos céggel állt kapcsolatban a vállalat. Az utóbbi években többféle csomagolóanyagot kipróbáltak, de a legtöbb belföldi és külföldi szállító nem tudott az elvárásoknak megfelelő tulajdonságokkal rendelkező kasírozott dobozt biztosítani. Talán a sors hozta úgy, hogy egyidőben a LISS Zrt. mérnökei közreműködésével tervezett új csomagológép megjelenésével az Sz.Variáns beruházott a Highcon Beam2 lézervágó gépre. Az első gyártási tesztek bebizonyították, hogy minimális finomhangolást követően hibátlanul működött a dobozgyártás. Ez rengeteg időt és költségmegtakarítást jelentett, plusz óriási forgalmat generált mind a két cégnek. Az együttműködés eleinte kevesebb kasírozott dobozra korlátozódott, melyeket a vállalat dolgozói kézzel töltöttek meg habpatronokkal. A vevői igények növekedésével a kézi csomagolású dobozokat felváltották gépicsomagolásúra. Európában először kezdett a LISS Zrt. kasírozott dobozt géppel tölteni, melyhez az Sz.Variáns tudott megfelelő minőségű csomagolóanyagot készíteni. Mára a családi vállalkozás dobozai nemcsak Európában, hanem Amerika több áruházláncában is jelen vannak.