Még csak pénteken indul a forgatás, de már most siker a Csendes éj

Messze felülmúlta az alkotók várakozásait a Csendes éj Brancs közösségi kampánya!

Dettre Gábor karácsonyi filmjére végül 128 támogató mondott igent. A Molnár Piroska és Vilmányi Benett főszereplésével készülő film forgatása most pénteken (február 3.) indul.

Az év elején még századik mecénására várt a Csendes éj, a kampány végére azonban már 128 filmrajongó állt be a film stábjába támogatóként. Az eredetileg kétmillió forintot megcélzó produkció 3 740 000 forintot gyűjtött, ezzel 87%-kal szárnyalta túl az előzetes várakozásokat.

A 2023 első sikeres Brancs kampányához csatlakozók egy szívmelengető karácsonyi film megszületésénél segédkeztek, csakúgy ahogy a film első partrónusai, a film két főszereplője, az Indul a bakterház, a Csinibaba, a Munkaügyek vagy a Keresztanyu révén közkedveltté vált Molnár Piroska és az Egynyári kalandban, a Terápiában vagy a mozikban jelenleg is futó Larryben lenyűgöző alakítást nyújtó Vilmányi Benett.

A jövő karácsonyra várható mozi, melynek írója és rendezője Dettre Gábor, a Felhő a Gangesz felett című magyar film nemzetközileg elismert direktora, egyetlen éjszaka történetét meséli el. Egy fiatal fiú (Vilmányi Benett) és egy idős asszony (Molnár Piroska) véletlenül találkoznak karácsony éjjel. Titkokkal teli életük sötét felhői mögül számukra is váratlanul előbukkan a Nap: a fiúnak anyát, az asszonynak gyermeket hoz a kilátástalannak induló szenteste.

A Csendes éj a CURTIZ-t és a Magasságok és mélységeket is jegyző JUNO11 Pictures gyártásában készül, producerei Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan. A JUNO11 Pictures elkötelezett híve az utánpótlás-mentorálásnak, így kap a film révén nagyjátékfilmes bemutatkozási lehetőséget Csúcs Angéla látványtervező, valamint Füzesi Tamás operatőr, aki többszörösen díjazott rövidfilmjeivel keltette fel a filmszakma figyelmét, többek között a Cannes-ban bemutatott Hajszálrepedéssel.

Bár a kampány lezárult, a Csendes éj élete valójában csak most kezdődik: a forgatás e hét pénteken, február 3-án indul, amelyen számos támogató – a választott csomagjuknak megfelelően – maga is részt vehet. A film kulisszái mögé azonban nem csak ők leshetnek be: a Csendes éj Instagram-oldalán bárki nyomon követheti a közösségi finanszírozásban készülő film születését.

Hirdetés