Nemzetközi díjnyertes szocio-művészeti projekt 21. századi Jancsi és Juliska értelmezése

Az ART-RAVALÓ: TESTVÉREK című előadása a Kesztyűgyár Közösségi Ház színpadán látható február 24-26 között.

Hogyan látja Jancsi és Juliska történetét 15 állami gondoskodásban nevelkedett fiatal a 21. században? Az ART-RAVALÓ szociális-művészeti projekt az Európai Bűnmegelőzési Konferencián a legjobb kelet-közép-európai projekt elismerést kapta, európai összesítésben a negyedik helyen. (lásd itt.) Schermann Márta rendező, a projekt szakmai vezetője hetedik éve foglalkozik állami gondoskodásban felnőtt fiatal felnőttekkel, akik az ART-RAVALÓ keretein belül a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával egyéves komplex ingyenes képzésben vehetnek részt, amely a művészeti képzés mellett pályaorientációs, életvezetési, élménypedagógiai és egyéb területeket is lefed, elősegítve ezzel társadalmi beilleszkedésüket és önálló életük megkezdését.

„Jancsi és Juliska történetét mindenki ismeri. Favágó, kavicsok, mézeskalács, boszorkány, kemence. Juli és Janika története nagyon hasonló, mégis teljesen más. Mi történhet ma két gyerekkel, ha a szüleik nem képesek gondoskodni róluk, és hirtelen magukra maradnak a világban? Kiben bízhatnak, kiben nem? Kitől számíthatnak segítségre? Ki a boszorkány és mi a kemence? Mire képesek a szülők, hogy visszakapják a gyerekeiket?” A Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál ART-RAVALÓ nemzetközi díjnyertes projektjének fiatal felnőttei ezekre a kérdésekre keresik a választ február 24-25-26-án 19.00 órai kezdettel a Kesztyűgyár Közösségi Házban.

  “JULI Jaj ne, anya, el ne kezdd, hogy neked milyen rohadt nehéz minden! Tudod, miért gyógyszerezel? Mert gyáva vagy, azért! Sokkal könnyebb kiütni magad! Neked nehéz? Titeket elviselni, az a nehéz!

  ANYA       Nem kötelező. El lehet menni.”

Az előadásokról további információ az ART-RAVALÓ weboldalán.

A Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál bemutatja

ART-RAVALÓ: TESTVÉREK

Bemutató: 2023. február 24. péntek, 19 óra

további előadások: február 25. szombat, 19 óra, február 26. vasárnap, 19 óra

Kesztyűgyár Közösségi Ház, Budapest, Mátyás tér 15, 1084

Szereplők: Gácsi Nelli Noémi, Hegedűs Mónika, Katona Renátó, Mezei Alex, Molnár Gabriella, Muha Gergő, Tóth Klaudia, Tölcsér Zalán, Váradi Márió, Vidák Ramóna

Író: Hárs Anna

Koreográfus: Góbi Rita                                 Zeneszerző: Darázs Ádám, DJ Panda

Világítástervező: Payer Ferenc                      Technika: Di Pol Tamás

Látványtervező: a másik Kiss Gabriella        Hangfelvétel: Csürös Ede, Schermann Márta

Grafika: Sztranyák Zsófia                             Rendezőasszisztens: Szücs Gréta

Színházi nevelési szakember: Romankovics Edit

Rendező: Schermann Márta                          Koprodukciós Partner: MU Színház

Partnerek és támogatók: Belügyminisztérium, Kesztyűgyár Közösségi Ház, MU Színház, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, Nemzeti Kulturális Alap