Európa újra mozizni megy!” – Tizedik alkalommal rendezik meg az egyik legnagyobb összeurópai filmünnepet, amelyen tavaly 40 ország 700 mozijában több mint 90.000 néző vett részt.

Már elérhető Az Ínség Zavara összes epizódja.
Hatvan fős stáb, nyolc kamerával, hat hónapon át dolgozott a formabontó produkción. Felkerült Az Ínség Zavara negyedik, egyben záró epizódja a YouTube csatornára és ezzel teljessé vált a Partizán történetének eddigi egyik legjelentősebb tartalomgyártási kísérlete. A rendhagyó főzőműsor formátumot teljes egészében a Partizán stábja fejlesztette ki, az adások elkészítése hat hónapot vett igénybe, csak az utómunka három és fél hónapot ölelt fel. A hatvan fős stáb nyolc kamerával dolgozott a produkción.
Különleges főzőműsort mutat be Partizán stábja: immáron Az Ínség Zavara négyrészes társadalmi gasztro produkció összes epizódja elérhető a közönség számára. A műsorban négy séf vállalkozik arra, hogy a magyar társadalom realitásait figyelembe véve főzzön, majd szakértők segítségével járják körbe az izgalmas kérdéseket. A gasztro produkció a Partizán történetének eddigi egyik legnagyobb léptékű kísérlete, amely témájában és formátumában is különbözik a korábbi tartalmaktól, szellemiségében azonban jól illeszkedik a csatornához.
“A műsor egy fontos formai és tartalmi kísérlet a Partizán életében. Formailag azért, mert egy összetett dramaturgiát működtető műsorformátumot állítottak össze a kollégáim, ami egész biztosan egyedülálló a magyar youtubeon - de igazából a teljes magyar nyilvánosságban is. Tartalmilag pedig azért, mert a nézők gameshowkhoz vannak szokva a gasztronómiai videós tartalmak vonatkozásában: konfliktusvezérelt küzdelmekre a szakácsok között” - mondta el Gulyás Márton, a Partizán alapítója, műsorvezetője. “Itt a konfliktus más formában van jelen: nem egymással küzdenek a szakácsok, hanem azokkal a riasztó kihívásokkal, amelyekbe simán belepusztulhat néhány évtizeden belül a jelenlegi civilizációnk - a nagyipari hústermelés fenntarthatatlansága, a klímaváltozás, és még hosszan sorolhatnánk. Nagyon sok ilyen jellegű műsorra lenne szüksége a magyar társadalomnak, hogy végre minél többen gondolkozzanak és beszéljenek a lehetséges megoldásokról!”
A gasztroshowban négy különböző hátterű, profi séf szerepel, van köztük, aki a fine dining világából érkezett, van, aki húsmentesen főz, egyikük a klasszikus magyar konyhát képviseli és olyan is, aki gyermekek iskolai étkeztetésével foglalkozik. Az első adásban az élelmiszerár-robbanás, a másodikban az egészséges étkezés, a harmadikban a fenntarthatóság, az utolsóban pedig a női - gyakran láthatatlan - munka kerül előtérbe. A séfek összesen 38 féle ételt főznek meg és több szakértő is megszólal a műsorban, hogy “fogyasztható” formában, együtt beszéljék át az étkezés társadalmi és gazdasági aspektusait.
„Hogyan kerül a Partizán a konyhába? Folyamatosan keressük azokat a videós lehetőségeket, amelyekkel minél szélesebb közönséget szólíthatunk meg. A tudatos építkezésben hiszünk: a megszerzett tudást újabb és újabb, egyre nagyobb volumenű adásokban kamatoztatjuk, ezzel is erősítve a rendszerkritikus hangokat a magyar nyilvánosságban” - tette hozzá Laki Gergely, Az Ínség Zavara kreatív producere.
A sorozat minden egyes része ezen a linken elérhető.





















