Teljessé vált a Partizán vadonatúj gasztro-sorozata

Már elérhető Az Ínség Zavara összes epizódja.

Hatvan fős stáb, nyolc kamerával, hat hónapon át dolgozott a formabontó produkción. Felkerült Az Ínség Zavara negyedik, egyben záró epizódja a YouTube csatornára és ezzel teljessé vált a Partizán történetének eddigi egyik legjelentősebb tartalomgyártási kísérlete. A rendhagyó főzőműsor formátumot teljes egészében a Partizán stábja fejlesztette ki, az adások elkészítése hat hónapot vett igénybe, csak az utómunka három és fél hónapot ölelt fel. A hatvan fős stáb nyolc kamerával dolgozott a produkción.

Különleges főzőműsort mutat be Partizán stábja: immáron Az Ínség Zavara négyrészes társadalmi gasztro produkció összes epizódja elérhető a közönség számára. A műsorban négy séf vállalkozik arra, hogy a magyar társadalom realitásait figyelembe véve főzzön, majd szakértők segítségével járják körbe az izgalmas kérdéseket. A gasztro produkció a Partizán történetének eddigi egyik legnagyobb léptékű kísérlete, amely témájában és formátumában is különbözik a korábbi tartalmaktól, szellemiségében azonban jól illeszkedik a csatornához.

“A műsor egy fontos formai és tartalmi kísérlet a Partizán életében. Formailag azért, mert egy összetett dramaturgiát működtető műsorformátumot állítottak össze a kollégáim, ami egész biztosan egyedülálló a magyar youtubeon - de igazából a teljes magyar nyilvánosságban is. Tartalmilag pedig azért, mert a nézők gameshowkhoz vannak szokva a gasztronómiai videós tartalmak vonatkozásában: konfliktusvezérelt küzdelmekre a szakácsok között” - mondta el Gulyás Márton, a Partizán alapítója, műsorvezetője. “Itt a konfliktus más formában van jelen: nem egymással küzdenek a szakácsok, hanem azokkal a riasztó kihívásokkal, amelyekbe simán belepusztulhat néhány évtizeden belül a jelenlegi civilizációnk - a nagyipari hústermelés fenntarthatatlansága, a klímaváltozás, és még hosszan sorolhatnánk. Nagyon sok ilyen jellegű műsorra lenne szüksége a magyar társadalomnak, hogy végre minél többen gondolkozzanak és beszéljenek a lehetséges megoldásokról!”

A gasztroshowban négy különböző hátterű, profi séf szerepel, van köztük, aki a fine dining világából érkezett, van, aki húsmentesen főz, egyikük a klasszikus magyar konyhát képviseli és olyan is, aki gyermekek iskolai étkeztetésével foglalkozik. Az első adásban az élelmiszerár-robbanás, a másodikban az egészséges étkezés, a harmadikban a fenntarthatóság, az utolsóban pedig a női - gyakran láthatatlan - munka kerül előtérbe. A séfek összesen 38 féle ételt főznek meg és több szakértő is megszólal a műsorban, hogy “fogyasztható” formában, együtt beszéljék át az étkezés társadalmi és gazdasági aspektusait.

„Hogyan kerül a Partizán a konyhába? Folyamatosan keressük azokat a videós lehetőségeket, amelyekkel minél szélesebb közönséget szólíthatunk meg. A tudatos építkezésben hiszünk: a megszerzett tudást újabb és újabb, egyre nagyobb volumenű adásokban kamatoztatjuk, ezzel is erősítve a rendszerkritikus hangokat a magyar nyilvánosságban” - tette hozzá Laki Gergely, Az Ínség Zavara kreatív producere.

A sorozat minden egyes része ezen a linken elérhető.