Március 15-e a Magyar Nemzeti Múzeumban

Óriási érdeklődés kísérte a Magyar Nemzeti Múzeum március 15-ei programjait!

A programok 11 órától 18 óráig tartottak, amelyeket rekordszámú érdeklődés kísért, közel 10 ezer ember látogatott el Magyar Nemzeti Múzeumba! Ennyi család még nem látogatta meg a Nemzeti Múzeumot március 15-én.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóját 10 órától ünnepi megemlékezés indította, amelyen Csák János kultúráért és innovációért felelős államtitkár mondott beszédet a Múzeumkertben

A múzeumban az ingyenes programok 11 órától indultak. A gyerekeket kézműves foglalkozások, múzeumi játéktér, a múzeum saját fejlesztésű óriásjátékai, történelmet megidéző játékok, színező sarok, kincskereső programok, új túraútvonalak, süteménykészítés várta és várja, míg a felnőtteket népművészeti vásár, tematikus tárlatvezetések és épületséták, képregény bemutató és dedikálás, kóstolóval egybekötött Pilvax kávélikőr bemutató, food truck kínálat.

Sok izgalmas kurátori tárlatvezetés mind teltházas lett, olyan túrák közül választhattak a látogatók, mint a 19. század nagyasszonyait, illetve a korszak viseleteit bemutató tárlatvezetés, megtekinthették Petőfi szemével milyen tárgyakat láthatott a költő, kulisszatitkokat hallhattak a Magyar EXPO sikereket bemutató időszaki kiállításról, és meghallgathatták mit mesélnek a múzeum falai a magyar szabadság forradalmi eseményeiről, vagy arról, hogyan fonódott össze egy nemzet történelme és jelene egy múzeum történetével.

Nagy érdeklődés kísérte az új túraútvonalakat, amelyek között van, ami a magyar történelem nagy női alakjait mutatja be, és van ami a TOP 10 műkincset.

Egész nap a kézműves foglalkozásokon forradalomhoz kapcsolódó tárgyakat lehetett készíteni, eddig közel 1000 kincskereső indult Petőfi Sándor nyomait kutatni a múzeumban.

Elnyerte a gyerekek tetszését a múzeumpedagógusok által fejlesztett memóriajáték és kártyajáték, és rendkívül népszerűek voltak az új kifestő füzetek!

Szintén élvezték a gyerekek és a családok a szintén múzeum által fejlesztett „forradalmi” játékokat: A múzeumi játéktéren a forradalom nagy alakjait megidéző óriásjátékok (óriás társas, óriás kirakó) is sokakat vonzanak.

A Népművészeti Egyesületek Szövetsége kézműves- és iparművészeti vására 18 óráig várta a látogatókat a múzeumban, a Múzeumkertben pedig széles kínálattal food truck büfékocsik kínáltak finom ételeket és italokat.