Innovációs ötletek, tapasztalatok a kultúra területén

Harmadik beszélgetéséhez érkezik a Magyar Teátrumi Társaság ingyenes, online előadássorozata, a TEÁTRUM-INN.

Az előadássorozat beszélgetéseiből már megvalósult vagy éppen megvalósulás alatt álló projekteket ismerhetünk meg. A TEÁTRUM-INN első alkalmán Kosztolánczy Gábor, a MÜPA vezérigazgatóhelyettese volt vendégünk, aki a dinamikus jegyárazás lehetőségeit mutatta be.

Következő alkalommal, március 9-én, Ács Péter, az Óbudai Danubia Nonprofit Kft. ügyvezetője és Hámori Máté, a Danubia Zenekar művészeti vezetője prezentáltak.

A beszélgetés témáját az általuk kidolgozott új zenekari finanszírozási modell adta, mely a német és az angolszász modell között foglal helyet. A német modell 80%-ban, míg az angolszász mindössze 2%-ában állami támogatás alapján működik. Az előadásban a kettő közé beintegrálható modellt ismertették, amely szerint mindössze 40% állami támogatásban részesülnének a zenekarok, ezen felül 30% saját bevétel, illetve 30% szponzoráció tenné ki a fennmaradó 60%-ot. Így ez Magyarországon a zenekarok számára, egy olyan jövőt eredményezhetne, amelyben alacsonyabb állami támogatásra szorulnának. De hogy mindez hogyan valósítható meg? Előadásukból arra is kaptunk ötleteket, hogy hogyan lehet növelni a saját bevételt és a szponzorációból befolyt jövedelmet.

A beszélgetés rögzítésre került, mely a Magyar Teátrumi Társaság Youtube csatornáján megtekinthető.

Az előadás-sorozat harmadik alkalmára, 2023. március 23-án, csütörtökön 11.30-tól szintén videokonferencia keretében kerül sor, melybe – az előzetes regisztrációt követően – az e-mailben kiküldött linkkel lehet majd csatlakozni. A beszélgetés előadója Tóth Kata, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház dramaturgja lesz, aki a Hogyan lesz a ma gyermekéből a jövő jegyvásárlója? címmel a Kecskeméti Katona József Színház színháznevelési programját fogja ismertetni.

Az előadásokon a részvétel ingyenes, és előzetes regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők az e-mail címen kérhetnek belépési kódot a szervezőktől.