Március 25-én ingyenes építészeti kerekasztal-beszélgetést tartanak a Pesti Vigadóban

Az Essentia Artis kiállítás és programsorozat részeként március 25-én 14 órától A pajtától a templomig címmel az MMA-ösztöndíjasok építész szekciójának bemutatkozó beszélgetését tartják a Duna-parti Tündérpalotában.

Az Essentia Artis az MMA 2022-ben végzett művészeti ösztöndíjasainak programsorozattal kísért kortárs zárókiállítása. A tárlaton és a hozzá kapcsolódó egy hónapig tartó programsorozaton 9 művészeti ágból (építőművészet, film- és fotóművészet, képzőművészet, ipar- és tervezőművészet, irodalom, népművészet, színházművészet, művészetelmélet és zeneművészet) 70 alkotó mutatkozik be.

Az építészeti kerekasztal keretében Várallyay Réka Juliannát, Hathy Zsuzsannát, Esztány Győzőt, Pisnjak Atillát, Sajtos Gábort, Fábián Gábort, Turi Gergőt, Bakucz Andrást kérdezi Wesselényi-Garay Andor építészteoretikus, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet tudományos főmunkatársa. 

A szakemberek olyan kérdéseket vitatnak meg, mint például miképp lehet az egykori csűrökbe modern szálláshelyeket tervezni? Hogyan lehet új rendeltetésekkel megtölteni az egykori királyi palota alatti, sziklába vájt pincerendszert Abasáron? Hogyan fogalmazható meg a fény- és színalkalmazás elmélete az építészet által? 

A március 25-én, 14 órakor kezdődő program ingyenes, de regisztrációhoz kötött: 

https://www.mma-mmki.hu/rendezvenyek/a-pajtatol-a-templomig-az-mma-muveszeti-osztondijasainak-epitesz-szekciojanak-bemutatkozo-beszelgetese/

Hirdetés