Miley Cyrus új albuma meghódította a világot

A Flowers bombasztikus sikerei után Miley Cyrus március 10-én megjelent új stúdióalbuma, az Endless Summer Vacation is meghódította a világot.

Az album #1 pozícióban debütált Nagy Britanniában, Ausztráliában, Új Zélandon, Írországban, Hollandiában, Portugáliában, Belgiumban, Svájcban, Ausztriában és Norvégiában, #2 helyezést ért el Kanadában, Németországban, Svédországban, Finnországban és Lengyelországban, a dobogó harmadik fokára ért Amerikában és Magyarországon, míg Olaszországban, Dániában, Spanyolországban #4 lett, Franciaországban pedig #6. A legtöbb országban ez volt az első számú angol nyelvű album azon a héten (azaz ahol nem első lett ott is csak hazai előadók tudták megelőzni, mint idehaza is). Mindezeken felül Miley-nak sikerült tripláznia számos országban is, azaz a #1 album mellett azon a héten ő birtokolta arádiós/airplay és kislemez lista #1 pozícióját is, mégpedig Nagy-Britanniában, Ausztráliában, Belgiumban és Hollandiában, ráadásul ez volt az első alkalom, hogy #1 pozícióban debütált volna az albuma Új Zélandon, Hollandiában, Portugáliában, Belgiumban, Svájcban és Ausztriában. 

Hazánkban a #3 album pozíció szintén új csúcs a 30 éves énekesnő eddigi kiadványainak körében, de a Flowers is több rekordott döntött idehaza Miley-nak. Még a megjelenése utáni héten megdöntötte a hazai egy hetes streaming rekordot, miután egy hét alatt több mint 660 ezerszer stramelték a magyar zenerajongók, soha ennyiszer nem szólt még egy sláger sem itthon egy hét alatt. A dal megjelenése óta, 9 hete birtokolja folyamatosan a #1 kislemez pozíciót, melynek köszönhetően múlt héten már elérte a 4x Platina kislemez szintet is, miután több mint 1000-szer töltötték le pénzért a dalt és 4,5 milliószor hallgatták már meg a különböző zenei streaming szolgáltatásokban Magyarországról, nem számítva ide a YouTube-ot, ahol további 6,8 millió alkalommal játszották le az önszeretet nemzetközi himnuszát. A Flowers 7 hete a legjátszottabb felvétel a hazai rádiókban, hetente több mint 350 elhangzással 34 rádióban, és várhatóan már nem kell sokat várni arra sem, hogy a hallgatók számával súlyozott Rádiós Top40 lista #1 pozícióját is megszerezze (az elmúlt két hétben már #2 volt).