Fokozott biztonságot nyújtanak a Honeywell új tűzérzékelő és -riasztó rendszerei

A Morley-IAS termékcsalád bevezetését jelentette be a Honeywell.

A sokoldalú Morley-IAS termékcsalád intelligens, felhasználóbarát és gyorsan telepíthető. A tűzjelző rendszerek fokozott biztonságot nyújtanak az épületek és az épületekben tartózkodók számára, növelik a telepítés, az üzembe helyezés, illetve a használat gyorsaságát.

A Morley-IAS belépő szintű és gazdaságos termékcsaládja praktikus használati jellemzők egész sorát kínálja. A magas teljesítményű tűzjelző panelek alkalmasak a legtöbb kis és közepes méretű épület számára az egyszerűtől az összetettebb megoldásokig. A kompakt, teljesítményvezérelt intelligens tűzjelző központok könnyen telepíthetők, üzembe helyezhetők és karbantarthatók, emellett műszakilag fejlett funkciókat kínálnak a telepítők, illetve a végfelhasználók számára. A fejlett érintőképernyő rendkívül intuitív és ergonomikus felhasználói felületet biztosít, a felhasználó tájékozódását pedig színkódolt események és grafikus ikonok segítik.

A Morley-IAS-t a telepítés javítása, valamint a biztonság növelése érdekében időtakarékos funkciókkal, illetve az Agile vezeték nélküli és vezetékes eszközöket tápláló Morley-IAS Advanced protokollal látták el. A tűzjelző panelek soros kommunikációs portokat, reléket és CAN-buszos hálózatot tartalmaznak. Esztétikus megjelenésükkel tökéletesen illenek a különböző kereskedelmi és luxuskörnyezetekbe. A hagyományos fali és süllyesztett szerelés mellett pedig számos egyéb módon is telepíthetők, éppen ezért jól alkalmazhatók különböző területeken, például a kereskedelemben, oktatásban, egészségügyben, vendéglátóiparban, de akár lakóépületek esetében is.

„A Honeywell Morley-IAS Max központ biztonságos környezetet teremt a bérlők számára, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy az épületek tulajdonosai jobban megfeleljenek a biztonsági követelményeknek” - nyilatkozta Lionel Caillat, a Honeywell Europe vezérigazgatója és tűzvédelemért felelős alelnöke. „A termék kialakításának köszönhetően nincs szükség kiegészítő komponensek időigényes és műszaki szempontból bonyolult alkalmazására. Vészhelyzet esetén zökkenőmentes kommunikációt biztosít, és hatékonyan támogatja az összetett evakuálási stratégiákat.”

A Morley-IAS Max központ megfelel az EN 54-2, EN 54-4 és EN 54-13 szabványoknak. A termékről itt találhatók további információk.