Oszvald Marika születésnapi jutalomjátéka az Erkel Színházban

Oszvald Marika 71. születésnapja, és pályafutásának 50. évfordulója alkalmából.

A Monarchia Operett és a Pesti Broadway Alapítvány különleges operettünneppel lepi meg a Kossuth-díjas érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját. 2023. április 30-án az Erkel Színházban Oszvald Marika főszereplése mellett az ő jutalomjátékaként kerül bemutatásra Huszka Jenő és Szilágyi László Sissi a Magyar Királynő c. operettje!

Nem mindennapi alkalomnak lehet tanúja az Erkel Színház közönsége a Monarchia Operett társulatának 2023. április 30-i előadásán. A Sissi, a magyar királyné című operett önmagában emlékezetes darab, de Oszvald Marika dupla jutalomjátéka is egyben; a művésznő itt ünnepli születésnapját és az Operett Színháznál töltött pályájának 50. évfordulóját.

Az ünnepi alkalom mellé további különleges programelemek színesítik az estét. A produkció után Somogyi Szilárd, Nádasdy-díjas rendező köszönti Oszvald Marikát a színpadon és fontos, az operett műfaját érintő bejelentést tesz. Peller Károly, Szendy Szilvi és Kerényi Miklós Máté egy személyre szóló dallal lepik meg az ünnepeltet, Oszvald Marika pedig egy ritkaságnak minősülő  Huszka számon keresztül még közös daltanulásra is invitálja a nézőket.

A Sissi, a magyar királyné a Monarchia Operett előadásában lesz látható. A kétfelvonásos produkció az Osztrák-Magyar monarchia történelmének egyik legizgalmasabb, magyar vonatkozású szerelmi történetét meséli el, ami a volt szabadságharcos gróf Andrássy Gyula és Erzsébet királyné között szövődött a politika viharos időszakában, és aminek a legújabb német filmes Sissi feldogozások is komoly figyelmet szentelnek.

Szívből jövő dallamok, bravúros táncok, sok nevetés és komoly gondolatok, gyönyörű korhű jelmezek és érdekes díszletek jellemzik a játékot. A darabban sokak számára ismerős megzenésített Petőfi versek csendülnek föl, (Szeptember végén, Szabadság, szerelem, Szegény magyar nép), illetve ebben a műben hallhatjuk eredeti környezetükben Huszka Jenő olyan közismert dalait, mint a „Délibábos Hortobágyon” és a „Rózsám, viruló kis rózsám” című szerzeményeket. Sissi szerepében Denk Viktóriát láthatjuk, gróf Andrássy Gyula alakját Árvai Dániel kelti életre, a szereplők között találjuk Peller Károlyt és Kerényi Miklós Mátét, míg a dupla jubileumot ünneplő Oszvald Marika az egész játékot bonyolító Waldeck grófnőként kápráztatja el a nagyérdeműt.

Hirdetés