Lázár Chef szervezésében megrendezik az I. Magyar Pizzakészítő Bajnokságot

Jön a Food Truck Show a Kincsem Parkba.

Díjeső várható az idei tavaszi Food Truck Show-n! Az esemény keretein belül, Kovács Lázár, Lázár Chef szervezésében megrendezik az I. Magyar Pizzakészítő Bajnokságot, ahol hazánk legszebb és legfinomabb pizzáit díjazzák. Sőt, az év Food Truckja díját is átadják a közönség kedvencének, és a szakmai zsűri által kiválasztott vendéglátóhelynek is.

15 ország, 50 food truck, 40 zenei program – ez az idei Food Truck Show számokban. 2023. május 5-7. között újra egy időben és egy helyen képviseltetik magukat a guruló gasztronómia nagyjai, közel 50 food truck vár mindenkit hazánk egyetlen lóversenypályáján, a Kincsem Parkban.

„Úgy gondoljuk, hogy a streed food szerelmeseinek igazi kánaán lesz az idei Food Truck Show, hiszen 50 vendéglátóhely kínálatából csemegézhetnek. Ráadásul itt az idő, hogy mindenki kiválassza a kedvencét, hiszen közönségszavazást indítunk, ahol kiderül, hogy melyik a legnépszerűbb hely. Sőt, egy szakmai díj is gazdára talál majd a legjobb food truckok versenyében” – mondta Horváth Zoltán, a Food Truck Show alapítója.

Szombaton a helyszínen az I. Magyar Pizzakészítő Bajnokságot is megrendezik. A rendezvény ötletgazdája és főszervezője Kovács Lázár, aki idén is részt vett a Parmában megrendezett Pizza Világbajnokságon.

„A hazai bajnokság célja a fiatal pizzaszakácsok támogatása, fejlődésének elősegítése a versenyzésen keresztül. Bizonyítási és rutinszerzési lehetőséget és motivációt nyújtva azoknak, akik még nem tudnak elindulni a világbajnokságon” – mondta Lázár Chef. Az 1.000.000 Ft összdíjazású egyfordulós versenyen Magyarország legszebb és legfinomabb pizzájának készítőjét keresik.

A finom falatok mellett pénteken az ország leggyorsabb agarai állnak starthoz, szombaton az ügetőfutamoké, míg vasárnap a telivéreké lesz a főszerep.  Szombaton a hazai férfi rögbi-válogatott is megmutatja magát egy Magyarország - Lettország mérkőzésen.

A hétvégén a gyerekeket ingyenes programok várják, lesz állatsimogató, pónilovaglási lehetőség, kézműves foglalkozások, arcfestés, a hangulatról pedig utcazenészek és street art fellépők gondoskodnak, valamint az ország legnagyobb láncos körhintája fokozza majd a majális hangulatot.