Czanik Balázs: Ínyenc fogások

Otthon is könnyedén elkészíthetők az alakbarát finomságok.

Egy kellemes, kettesben töltött vacsoráról vagy nagyobb hétvégi vendégvárásról legyen szó, az étel minden eseményen kitüntetett helyet tölt be. Czanik Balázs új, Ínyenc fogások egészségesen című receptkönyve megannyi isteni fogást tartalmaz, melyek méltó főszereplői lesznek az összejöveteleknek, hiszen egészségesek, finomak és egy kis ügyességgel igazi ételkölteményekké varázsolhatóak.

Manapság nagyon sokan küzdenek ételallergiával, intoleranciával, esetleg szeretnének fogyni vagy csupán odafigyelni magukra, így elengedhetetlen, hogy friss alapanyagokból, laktóz-, tej- vagy gluténmentesen, kevés szénhidráttal étkezzenek. Legyen szó akár hétköznapi ebédről vagy egy kellemes ünnepi vacsoráról, az új receptkönyvemben mindenki megtalálja benne az alkalomhoz és az ízléséhez illőt. Ugyanis a különleges birsalmás sütőtökkrémlevestől a füstölt sóval sült vajhalon át, egészen a meggyes panna cottáig isteni finom és vizuális élménnyel felérő étel készíthető - egészségesen.

„Szerencsére ma már nagyon sok alternatív megoldás létezik, hogy finom, de alakbarát ételeket fogyaszthassunk. Éppen ezért készítem a receptkönyveimet, hogy ebben tudjak segíteni. Ezúttal olyan fogásokat válogattam össze, amelyekkel nem terheljük túl magunkat. Érdemes kipróbálni, mert nem csak finom, hanem az egészségünknek és az alakunknak is jót tesz” – mondja Czanik Balázs fitness edző, a Capoeira Aerobik megalkotója.

Az ételek megalkotásában közreműködő séf állítja: nem kell óriási rutin ahhoz, hogy otthon is elkészíthetőek legyenek az ételek.

„Gyakran mondják, hogy az egészséges és alakbarát ételek nem finomak, ráadásul nem is néznek ki túl jól. Ez sokszor igaz, de mi most mégis rácáfolunk erre. Ugyanis megannyi ínyenc fogást hoztunk, melyek egészségesek, könnyen elkészíthetők és roppant mutatósak is. Egy kis ügyességgel igazi élmény lesz a főzés és az étkezés. Számunkra egyértelműen az volt” – teszi hozzá Oláh Zoltán, a hollókői Hotel Castellum séfje.

A receptkönyvben található ételeket MagMaxx kristályokkal lehet még egészségesebbé, különlegesebbé és finomabbá tenni. A MagMaxx csapata német-magyar technológia együttes alkalmazásával kristállyá sűríti a frissen szedett, kézzel válogatott gyümölcsöket és zöldségeket, amelyek ezáltal megőrzik tápértéküket, így természetes módon táplálják az emberi szervezetet. A keverékeikben odafigyelnek arra, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket megfelelő arányokban társítsák, így teljesen kiegészítik és támogatják egymás felszívódását az összetevők. (További információ itt.)

Czanik Balázs több mint 20 éves fittness edzői pályafutása alatt mindig hangsúlyozta, hogy az egészséges életmódhoz nem elegendő csak egy valamit jól csinálni; a mozgás, étkezés, pihenés, valamint az igényesség és a helyes önértékelés együttesen éri el célját. Éppen ezért csatlakozott az EverDerm mentorprogramjához, hogy közösen segítsék azokat, akik elindultak az életmódváltás útján.

„Az EverDerm Laser & Beauty Clinic idén elindította Mentor Programját, amely három szinten érhető el. A Health & Beauty és a Soul & Health & Beauty Program során a résztvevőknek lehetőség nyílik Czanik Balázs életmód tanácsadóval való konzultációra edzés és étkezés témakörben, hiszen szoros az összefüggés a megfelelő életmód, az étkezés és a testünk karbantartása között. Úgy látjuk, hogy mindenkinek szüksége van egy olyan helyre, olyan szakemberekkel, ahol személyre szabott és őszinte tanácsokkal látják el akár egy beauty konzultáció keretein belül, vagy lehetőséget biztosítanak akár életmód vezetésre és tanácsadásra is. Ezt nyújtjuk azoknak, akik hozzánk fordulnak” – hangsúlyozza Slamovits-Horváth Beáta bőrszépészeti nagykövet.

A könyvbemutatón Kollányi Zsuzsi, Papp Annamária, Czanik Krisztián és Teletál Tibi elárulta, hogy az egészséges életmód elkötelezett híveiként egyaránt odafigyelnek az étkezésükre és a sok mozgásra. Már készülnek Czanik Balázs nyári roadshow-jára, amikor az ország számos strandján mozgathatják meg magukat.