Elektromos autók, motorok, kerékpárok, rollerek és hajók: jön az e-Mobility Show Budapest!

Pénteken kezdődik az e-Mobility Show Budapest.

2023. május 5-7. között elektromobilitási kiállítást rendezünk a BOK csarnokban, ahol bemutatunk minden elektromosan működő közlekedési eszközt és az azokat kiszolgáló infrastruktúrát is. A rendezvényen elektromos autók, motorok, robogók, kerékpárok, rollerek és hajók is bemutatkoznak az érdeklődőknek. Ezek mellett a különböző töltési lehetőségeket és a hozzájuk kapcsolódó napelemes rendszereket, hőszivattyúkat is megtekinthetik a látogatók.

A környezettudatosság, az ökológiai lábnyom csökkentése olyan téma, melyre a társadalom nagy része nyitott, sőt egyre inkább keresik a zöld megoldásokat.

Célunk ennek további népszerűsítése, ezért 2023-ban „e-Mobility Show Budapest” néven, a környezettudatosság és a mobilitás jegyében Magyarországon egyedülálló rendezvényt szervezünk, ahol bemutatunk minden elektromosan működő közlekedési eszközt és az azokat kiszolgáló infrastruktúrát. Az elektromos autók és motorok mellett a mikromobilitási megoldások – mint a robogók, rollerek, kerékpárok, segwayek – is nagy teret kapnak, melyek a városi közlekedésben lehetnek hangsúlyosak. Ezeket a mikromobilitási eszközöket nemcsak megtekinteni lehet, hanem egy 600 m2-es tesztpályán kipróbálni is!

A kiállításon nagy hangsúlyt fektetünk az ismeretterjesztésre és edukációra is. A Budapesti Műszaki Egyetem standján a Zöldkerék költségkalkulátorral az elektromos autózással kapcsolatos minden felvetődő kérdést segítenek tisztázni, míg a Magyar Mérnöki Kamara ingyenes energetikai tanácsadást nyújt a napi energiafelhasználás csökkentésének és az otthonok korszerűsítésének lehetőségei terén.

A lakosságnak az elérhető eszközökön kívül néhány különleges csapat is bemutatkozik: a Budapesti Műszaki Egyetem versenycsapatai, a BME Formula Racing Team és a BME Solar Team, amelyek magyar egyetemi innovációkat állítanak ki, a Racing Teamnél pedig az egyedülálló Formula–1 szimulátort is ki lehet próbálni!

A rendezvényen a legkisebbekre is gondoltunk, a kisgyermekkel érkezőknek szükség esetén az ingyenes gyermekfelügyeletet a Kölyökpark csapata biztosítja 150 négyzetméteres játszóházzal.

Weboldal itt,   Kiállítói lista itt,   Programok itt.