Magyar zenekaroké lesz a főszerep a hétvégén a Gyárkert Kultúrparkban

A külföldi fellépők mellett a hazai popélet nagyágyúival is találkozhat a közönség egészen szeptemberig.

Május 19-én a Bagossy Brothers Company, május 20-án pedig a Honeybeast lép színpadra. A csapat énekesnője, Tarján Zsófi elárulta, alig várja, hogy beinduljon az idei fesztiválszezon, amely – a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat jóvoltából egész nyáron át tart a Gyárkertben.

Nem fél belevetni magát fellépés után egy-egy fesztivál forgatagába a Honeybeast frontembere, Tarján Zsófi. Az énekesnő elárulta, az életükben a tavasz kezdetén beindult a zsongás, nyáron pedig nincs megállás. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően a veszprémi közönség ingyenesen bulizhat kedvenceivel május 20-án este a Gyárkertben.

„Bár nagyon szeretünk turnézni a nyári szezont megelőzően, hiszen a klubokban és koncerttermekben vagyunk a legközelebb a közönségünkhöz, de április végén már beindul a zsongás és alig várjuk, hogy elinduljon a fesztivál szezon. Mindig nagy öröm ott lenni egy fesztivál születésénél, de ugyanúgy hatalmas élmény játszani egy már évtizedek óta működő fesztivál nagyszínpadán. Mivel a nyáron megyünk a legtöbbet, így azért figyelnünk kell, hogyan osszuk be erőinket, de azért ez nem azt jelenti, hogy a fesztiválkoncertek után pakolunk és a backstageből rögtön lépünk is. Ilyenkor némi szusszanás után, sokszor mi is belevetjük magunkat a fesztivál forgatagába, de aztán egy megbeszélt időpontban indulnunk kell haza pihenni, hogy a következő fesztiválon is a maximumot tudjuk nyújtani” – mondta az énekesnő, aki azt is elárulta, nagyon várják már veszprémi fellépésüket. A veszprémi közönség ugyanis imádja a zenekart.

„Maradjunk annyiban, hogy az imádat kölcsönös: akár a Hangvillában lépünk föl ültetett, „elegánsabb” közönség előtt, szimfonikus zenekarral vagy a Szegedi Kortárs Balettel, akár a kedvenc klubunkban adunk igazi izzadós klubkoncertet, a város és a közönség mindig felejthetetlen élménnyel tölt fel” – tette hozzá Tarján Zsófi.

A Honeybeast koncert a hétvégén regisztráció nélkül, ingyenesen látogatható. Egész szezonban az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódó, a Gyárkertben megrendezésre kerülő koncertek egy részén ingyenesen lehet bulizni, a belépőjegyes programok esetében pedig a VEB2023 EKF támogatási programja biztosítja, hogy igen kedvezőek legyenek a jegyárak. A szervezők kérik a közönséget, hogy a könnyebb bejutás érdekében a helyszínt a Balaton Pláza felőli bejárat irányából közelítsék meg.