Művészetek összekapcsolása a Margitszigeten

Kiállítások egész nyáron a Víztorony-kilátóban.

A Margitszigeti Víztorony minden évben helyet ad különleges kiállításoknak, tárlatoknak, valamint lehetőséget ad fiatal művészek bemutatkozására. A 2023-as nyár is bővelkedik izgalmas kiállításokban ezen a rendkívüli helyszínen. Az ország egyik legnagyobb víztornya igazi turisztikai látványosság, melyből láthatjuk Budapest körpanorámáját. A Víztorony lépcsőin felsétálva tárul a látogatók elé egész nyáron a Margitszigeti Színház felkérésére kiállított művek sokasága, páratlan élményt kínálva.

2023-ban is érdemes lesz felmenni a toronyba, hisz megtekinthető lesz egy tárlat Budapest 150 éves születésnapja alkalmából, a legendás grófnő, Báthory Erzsébet életéről és Attila hun királyról.

Buda+Pest 150 A Felszabtér Rajziskola tematikus kiállítása

2023. május 29. – június 8.

A Felszabtér Rajziskolával karöltve a színház ez évben fiatalokat kért fel, hogy alkossanak olyan műveket, melyet Budapest ihletett. A főváros mindenkinek más és mást jelent. A színes, változatos anyaggal tisztelegnek a 150 éves Budapest előtt nyár elején.

Gyilkos vagy áldozat? Kiállítás Báthory Erzsébetről

2023. június 10. – 2023. július 30.

Báthori Erzsébet alakját rémséges és kegyetlen tettek legendái övezik, amelyek mára úgy váltak világszerte ismertté, mint a vámpírszerű borzalmak egyik jelképe. A legendás alak életéről és haláláról szóló musical előadáshoz kapcsolódóan tekinthető meg júniustól egy átfogó kiállítás, melyben lehet, hogy az is kiderül majd, hogy a grófnő gyilkos volt vagy esetleg áldozat?

Attila kiállítás a legendás uralkodó életéről

2023. augusztus 1. – szeptember 2.

A Margitszigeti Színház augusztus 12-én tűzi műsorra Giuseppe Verdi Attila című operáját, melyhez kapcsolódóan kiállítást szervez a hun király alakjáról és a hunok történetéről. Giuseppe Verdi zenedrámája önmagában csodás élményt nyújt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, az uralkodó életéről szóló kiállítás pedig megkoronázása lesz ennek az élménynek.