Eger-Víz Nap Monostorapátiban

Az Eger-Víz patakművészeti őrség összművészeti munkájának következő állomásaként június 11-én Monosorapátiban rendez Eger-víz Napot.

Délelőtt a Mandel Quartett ad koncertet a Monostorapáti Római Katolikus templomban. 15 órakor ünnepélyesen felavatják a Kő Boldizsár által készített „patakmeghajtású óriás faszobrot”. A megnyitó után erdei sétákon vehetnek részt az érdeklődők, melynek keretében az egykori Almád bencés monostor romjánál és a Szentkút forrásnál ad minikoncertet a Hollóének Hungarica Régizenei Együttes.

Az „Eger-Víz” patakművészeti őrség 13 faluban a Balaton északi partján elnevezésű különleges projektünk célja az egyre értékesebb élővíz fenntarthatóságának népszerűsítése a művészet, a tudomány és a közösségi összefogás különböző eszközeit használva.

Június 11-én, szombaton Monostorapátiban rendeznek Eger-Víz Napot: délelőtt 11 órakor a Mandel Quartett ad koncertet a Monostorapáti Római Katolikus templomban. A több, mint egy évtized után újra összeállt, historikus zenét játszó – közel 40 éves – Mandel Quartett tagjai: Mandel Róbert tekerőlantokon, Jakobi Lászó csellón, Márta István csemballón és ütőhangszereken, valamint Kállai Gábor blocflőtéken és énekesként.

15 órakor ünnepélyesen felavatják a Kő Boldizsár által készített „patakmeghajtású óriás faszobrot”. Köszöntőt mond: Takács Péter Monostorapáti polgármestere, Kő Boldizsár a szobor megálmodója és Márta István az Eger-víz projekt vezetője. Az eseményen elhangzik Méhes Károly ez alkalomra írt mesenovelláját, közreműködik a Mandel Quartett középkori tánczenékkel. 

A megnyitó után a Bakancsos Nagyik vezetésével erdei sétákon vehetnek részt az érdeklődők, melynek keretében az egykori Almád bencés monostor romjánál és a Szentkút forrásnál ad minikoncertet a Hollóének Hungarica Régizenei Együttes.

2023. június 11., vasárnap – Monostorapáti

A programon a részvétel ingyenes.

Az Eger-víz napok a VEB2023 támogatásával valósulnak meg.

További információ itt.

Hirdetés