2018. február 22. - csütörtök

Nyílik a Piknik Park

Kinyomtatom...

Új közösségi és kulturális tér jön létre Pécsett május végén, miután ekkor nyílik meg az Északi Várfalsétánynál a Piknik Park, amely egészen szeptember végéig programok özönével várja a gyerekeket, fiatalokat és családokat.

A Pécs2010 Kulturális Főváros programban már a felvezető években is nagy hangsúlyt kapott a civil kezdeményezések támogatása, amelyek ebben az esztendőben is a kulturális-művészeti események jelentős hányadát képezik.

Egyéni és varázslatos hangulatú helyszínen, a Pécs belvárosában található különleges atmoszférájú, a világörökségi területhez kapcsolódó Északi Várfalsétánynál indul május végén a Piknik Park nevű kezdeményezés, amely egész nyáron és kora ősszel színes és gazdag programok sorát kínálja az érdeklődőknek.

Az Északi Várfalsétány eddig elhanyagolt területe volt a történelmi belvárosnak; ezen kívánnak változtatni a szervezők, akik a hely adottságait kihasználva olyan rendezvényekben gondolkodnak, amelyek a gyermekek és fiatalok számára értékes és rájuk adaptált művészeti ágak kombinációjával, azok gyermeki/családi interakciójával, valamint a közösségfejlesztő módszerek alkalmazásával teremtenek új kulturális teret.

A május 29-én megnyíló, és több mint negyedéven át tartó programsorozat elsősorban a gyerekeket és a családokat várja, de az Északi Várfalsétány ad majd helyet a méltán közkedvelt Varázskert 2010-es kiadásának is, amely június 14–26. között képzőművészeti, irodalmi és könnyűzenei programok sorával népesíti be a helyszínt.

A Piknik Park egész nyáron 11–16 óra között áll majd nyitva az érdeklődők előtt. Május 29-én a KultúrKaland Gyermeknapon vehetik birtokukba a helyszínt a gyerekek és családjaik, majd ezek után többek között interaktív népmesékben vehetnek részt, lovagok és hercegnők bőrébe bújhatnak a Hercegnők és vitézek reneszánsz próbatételén, megünnepelhetik a Zene Ünnepét és átélhetik a régi idők gyermekkorát. A programokat létrehozó egyesületek reményei szerint az Északi Várfalsétány igazi közösségi térré válik, ahol a spontán találkozások révén új közösségek jönnek létre. A részletes program a http://piknikpark.pecsicivil.hu/ oldalon található.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

díjátadó

A többszörös fesztiváldíjas artistaművészt, ifj. Simet Lászlót és csapatát Arany- és különdíjjal jutalmazták a The Astronauts című számukért a XI. Albacete Nemzetközi Cirkuszfesztiválon.

plakát

Újabb két nagyszínpados headlinert jelentettek be a Sziget szervezői, s további több mint 20 fellépőt az idei felhozatalból.

plakát

Klasszikus zenei koncertek, Improvizációs est, Bárest, Életműdíj, Tehetség-díj, Ifjú Tehetség-díj, kiállítás, gyerekkoncertek.