Koktélok titkos illatösszetevőkkel, különleges panoráma és páratlan gin kínálat az Erzsébet tér legújabb teraszán

Hatvanféle gin párlaton keresztül tizenkilenc országot fedezhetsz fel a Gin Corner Botanist Gallery-n.

Megnyílt az Erzsébet téren a Gin Corner Botanist Gallery, vagyis a bár szabadtéri terasza pazar kilátással, amely izgalmas signature koktélokat kínál a gin rajongóknak és a gin műfajával ismerkedni vágyóknak. A laza nyári, mégis elegáns galérián a nagyvárosi életérzésé a főszerep, mindezekhez a megszokott Gin Corner Bar hangulat és széles, prémium minőségű, díjnyertes gin kínálat társul.

A Gin Corner Bar helyszíne nem csak azért különleges, mert a belváros szívében található, hanem azért is, mert a Nyíri István Ybl-díjas építész által tervezett modernista létesítmény sokak szerint az egyik legjobban sikerült budapesti középület. Az 1977-től műemléki védelem alá helyezett ház a 2000-es évek elejéig buszpályaudvarként működött, 2011 és 2016 között a Design Terminálnak adott otthont. 2021 decembere óta pedig a Fröccsterasz és a Terminál mellett helyet kap benne a Gin Corner is, Budapest első gin tematikus bárja. A Botanist Gallery-t az egykori állomásépület csomagrakodó hídján alakították ki, ami átvezet a pezsgő Fröccsteraszra.

A terasz névadója a skóciai Islay szigetén készülő, harmincegy növényt tartalmazó The Botanist gin, amelynek minden összetevőjét kézzel gyűjtik össze. A gin márka letisztult és természetközeli szellemét a Gallery organikus enteriőrje is képviseli, de a Bar bohém stílusa is visszaköszön a teraszon: különleges design és nem mindennapi kiegészítők teremtik meg a tökéletes milliőt a koktélozáshoz.

„A Botanist Gallery-n megtartottuk a Gin Cornerben már megszokott szakmai színvonalat, gasztronómiai sokszínűséget, profizmust, ugyanakkor a teraszon egy lazább, könnyedebb irányt hozunk, ami jó belépő lehet a gin kultúrában kevésbé jártas vendégeinknek” - emelte ki Éliás Attila, a hely menedzsere.

A klasszikus szezonális koktélok mellett a galéria itallapjára Pap Márk, a Gin Corner szakmai vezetője és bártendere nyolc híres gin koktélt formált át a terasz stílusához igazítva. A PornStar Gin Martini twist például vodka helyett amerikai érlelt ginből készül, a vaníliát egy komplexebb fűszer, a tonkabab váltja fel és egy kis nerolival hangolják finomra, de a passion fruit ebből a változatból sem maradhatott ki. Ezeket a ‘koktél twisteket’ csak a teraszon lehet megkóstolni.

A Gin Corner Barban a szakmaiság nem áll meg a közel százféle ginből álló választéknál, a minőségi tonikoknál és a gin inspirálta bar foodoknál. A gin szerelmesei ugyanis nemzetközi márkákkal közös workshopokon és masterclassokon mélyíthetik a tudásukat. Idén ősszel újra megrendezik a minden érzékszervre ható parfüm és koktél estet is, ahol Pap Márk parfümök illataihoz készít egyedi koktélokat. Ezenfelül élőzenés estekkel, tematikus koktél eseményekkel és gin kóstolókkal is készülnek a szezonra.

Az új terasz a Fröccsterasz komplexum részét képezi, amelynek új vezetése már több mint két éve azon dolgozik, hogy az eltérő tematikájú egységeiben (Terminal Club, Fröccsterasz és Gin Corner Bar) minden korosztály megtalálja az ízlésének megfelelő programot, de mégis megtartsa a hely a régi Fröccsterasz metropolitan atmoszféráját. Így ebben a belvárosi forgatagban az éjszakai pezsgő élet mellett helyet kapnak a napközbeni baráti fröccsözések, a kora esti koncertek, kertmozi, és exkluzív eseményekkel is várják az érdeklődőket.