A római istennők is életre kelnek a Múzeumok Éjszakáján

Megmozduló pompeji falfestmények, éjszakai fejlámpás séta, freskókészítés, fényattrakciók és ókori játékok!

Várják az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján a pécsi Cella Septichora Látogatóközpontban és az Ókeresztény Mauzóleumban június 24-én. Pécs UNESCO világörökségi védettség alatt álló, ókeresztény helyszínei is csatlakoznak a Múzeumok Éjszakájához, így a Cella Septichora Látogatóközpont és az Ókeresztény Mauzóleum június 24-én 10:00-23:00 között tart nyitva.

Az egyik legizgalmasabb program a Keltsd életre Rómát! címet viseli, ennek során az Ókeresztény Mauzóleumban a hajdani Római Birodalom híres művészeti alkotásaival találkozhatnak a látogatók interaktív installációk formájában. Az arra járók életre hívhatják a pompeii falfestmények alakjait, a híres Augusztusz császár portréjába bújhatnak, és még a római istennőket is megtestesíthetik. Kötelező program a fotózkodni szeretőknek!

A Cella Septichorában a látogatók ecsetet ragadva elkészíthetik saját freskójukat. A kreatív falfestő műhelyben megtanulhatják, hogyan állították elő az ókorban a falakra szánt színeket, melyik volt a legdrágább színezőanyag és honnan szerezték be a pigmenteket.

Ugyanitt látványos fényjáték, római társasjátékok és éjszakai fejlámpás vezetett séta is várja az érdeklődőket.

Idén először a ZsÖK NKft. és Janus Pannonius Múzeum közös csomagjegyet alakított ki a Múzeumok Éjszakája alkalmából. A Pécsi Múzeumok Éjszakája jegycsomag tartalmazza a Cella Septichora Látogatóközpontba és az Ókeresztény Mauzóleumba, valamint a Janus Pannonius Múzeum 14 helyszínére és programjaira történő belépést is ezen az éjszakán.

Részletek itt.