A gyermekgyógyítás fejlesztése nem állhat meg

A gyermekegészségügyi intézmények mellett a fiatal orvosokat is támogatja a 20 éves K&H gyógyvarázs.

20 éve segíti a gyermekek gyógyítását a K&H gyógyvarázs program, amely eddig összesen 531 alkalommal több mint 852 millió forint értékben adományozott a hazai gyermekegészségügyi intézményeknek innovatív műszereket. A 20 éves jubileum kapcsán nemcsak újabb 10 intézmény kapott orvosi eszközöket 20 millió forint értékben, de egy új, a gyermekorvosok elismerését célzó díj létrehozását is bejelentette Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója.

A gyermekek hatékony gyógyításának kulcsa az elkötelezett orvosokon és ápolókon kívül a korszerű orvosi műszerek. Egy-egy innovatív orvosi eszköz jelentősen fel tudja gyorsítani a kicsik diagnosztikáját, csökkenteni a bevatkozások invazivitását és lerövidíteni a felgyógyulási időt, ezzel könnyítve a gyermekeket érő megpróbáltatásokon. A K&H gyógyvarázs program ehhez járul hozzá 20 éve.

„Vezető pénzintézetként már két évtizeddel ezelőtt is úgy gondoltunk, hogy felelősek vagyunk a minket körülvevő környezetért, azért a társadalomért, amelyben élünk, működünk. 2004-ben azért indítottuk útjára a K&H gyógyvarázs programot, hogy korszerű műszerekkel segítsük az egészségügyi dolgozókat, akik így pontosabb diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket és gyorsabb, kíméletesebb gyógymódokat tudnak alkalmazni” – mondta el Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója. „A program fennállása óta gazdasági válságokat, járványokat éltünk át, de mindvégig ott álltunk a gyermekegészségügy mellett. Az elmúlt 20 évben összesen 541 alkalommal több mint 872 millió forintért vásároltunk a kórházak, rendelőintézetek, mentőállomások, háziorvosok és védőnők számára a kicsik gyorsabb és hatékonyabb gyógyítását segítő innovatív eszközöket.”

Idén ismét 20 millió forint összegben kaptak támogatást a K&H gyógyvarázs pályázat nyertesei. A program jóvoltából hét kórház, egy mentőállomás, egy házi gyermekorvosi rendelő és egy gyermekek fejlesztésével foglalkozó alapítvány diagnosztizálhatja és kezelheti a kis betegeket korszerű orvosi műszerekkel, akik így hamarabb felgyógyulhatnak és újra teljes életet élhetnek. A pályázat fókuszában idén az anyagcserebetegségek álltak, mivel az elmúlt években jelentősen megnőtt a cukorbetegséggel és egyéb anyagcserebetegségekkel küzdő gyermekek száma.

A fiatal orvosok is támogatást kapnak

A 20 éves jubileum kapcsán újabb programelemet hoz létre a K&H Csoport: a jövő fiatal gyógyítóit ismerik el és támogatják szakmai fejlődésükben, akik elkötelezettek a gyermekek innovatív gyógyítása mellett. A júliusban induló pályázatra 40 év alatti gyermekgyógyásznak tanuló, de szakvizsgával még nem rendelkező, illetve már praktizáló orvosok jelentkezhetnek, valamint a nagyközönség is jelölheti őket a jövő gyógyítói díjra.