Kapolcska Fesztivál és Eger-víz patakművészeti őrség Kapolcson péntektől vasárnapig

Immár 7. alkalommal kerül megrendezésre a Kapolcska Program.

A fiataloknak szóló interaktív tábor ezúttal – és rendhagyó módon – a klíma- és környezet tudatosság, illetve az élő vizek tematikában zajlik. Az Eger-víz Napot is magába foglaló, 26 eseményből álló rendezvény fontos része a helyi értékek és alkotók bemutatása is a kapolcsi múzeumokban és közösségi terekben.

A kisfesztivál június 30-án, pénteken kezdődik Juhász Réka és zenekarának fellépésével, majd 19:30-kor a Kővágóörsi Faluszínház előadásával.

Szombaton 18:00 órakor, az Eger-víz Nap keretén belül a Malomszigeten fellép a Duna Szimfonikus Zenekar Szennai Kálmán vezényletével. Műsorukon Handel, Smetana, Strauss, Csajkovszkíj művek hallhatóak, ezt követően a Falumalom-Pajtában moldvai táncházat tart a Rézeleje zenekar. Az egész napos programokon sakk, társasjátékok, kézműves foglalkozások, látványőrlések, kovácsműhely látogatások és HÍD-Tájművészeti Ösvény kirándulások várják a fiatalokat és a családokat.

Vasárnap 14:00 órakor a katolikus templomban kerül sor az Eger-víz dalok bemutatójára Szirtes Edina Mókus és barátai előadásában.

2023. június 30 - július 2.

A programok a VEB2023 és az NKA támogatásával valósulnak meg.