Most a közönség ajánlatait várják!

Indul a 2023-as Best of Balaton!

2021 és 2022 után idén is elindul a Best of Balaton! A MOL Nagyon Balaton kiemelt programja egy deklaráltan személyes válogatás, amelynek kurátorai nemcsak ismertek és olyan személyek, akiket érdemes követni, de köztudott róluk, hogy mind-mind a Balaton rajongói. Két év alatt 70 olyan helyet, ügyet, látnivalót és személyt ajánlottak a közönség figyelmébe, amelyekért és akikért nagyon szeretik a Balatont. Július 1-31. között ezúttal a közönség ajánlatait várják, arra kíváncsiak, a Balatonra járók miért szeretik ennyire ezt a helyet?

Gianni, Gyurta Dani, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Nánási Pál, Ördög Nóra, Tilla, Trokán Nóra, Vecsey H. Miklós, valamint a szakmai csapat: Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert, Pantl Péter, Starcz Ákos és Váncza Panna alkotja a Best of Balaton kurátori körét. „Az elmúlt két évben 70 ajánlatot tárt a közönség elé a Best of Balaton kurátori csapata. Szerepelnek közöttük éttermek, kávézók, teraszok, turisztikai látványosságok, de egészen személyes ajánlatok is, amelyeket a Balatont szerető kurátorok vetettek fel. Ezek mindegyikéről film készült, amelyek a www.bestofbalaton.hu oldalon láthatók.” – meséli Váncza Panna, a Best of Balaton vezetője. „Idén a közönség ötleteit, javaslatait várjuk. Tulajdonképpen bármit, amiért az ajánló szereti a Balatont.” – teszi hozzá.  A jelöléseket július végéig a Best of Balaton honlapján várják. Ezt követően a kurátorok döntenek arról, hogy kik és mik legyenek a Best of Balaton 2023-as, új ajánlatai.  Az ajánlók között értékes nyeremények is gazdára találnak: VIP-jegyek a STRAND fesztiválra és gourmet-vacsorák, balatoni éttermekben.

„A Balatonon kimondott igenek”, a „Balatoni retró hangulat”, Csukás István és a Kerékpárút is szerepel a Best of Balaton korábbi listáján

Ördög Nóri a Balatonon kimondott „igenek” miatt is szereti a Balatont, hiszen párja, Nánási Pál az ő kezét is itt kérte meg. Pali kedvence a balatoni naplementék, melyek minden estéjét bearanyozzák. Azt mondja, ő maga egy igazi gyűjtő lett, szinte mindegyiket lefotózta már. Marsalkó Dávid a Magaspartot szereti legjobban, Akarattya és Balatonvilágos területén. Vecsei H. Miklós szeret akár egy egész napot eltölteni a Tihanyi Piac Placcon barátaival, ahol egy késői reggeli után jöhet a piacozás. Tilla szerint már csak Gyula, a Patkó Büfé jó kedvű tulajdonosa miatt mindenkinek érdemes ellátogatnia az egész évben nyitva váró Patkó Büfébe, Zamárdiba. Gyurta Danit két dolog fogta meg igazán a Villa Kabala éttermében: az elképesztő panoráma és az ételek minősége. Trokán Nóri szerint a paloznaki domboldalon található Homola Borterasz gyönyörű helyen fekszik és egy csomó jó programot szerveznek itt, amikor csak a Balatonnál van, minden nap elsétál előtte a kutyájával. Gianni egy csipetnyi spanyol élményre invitál Balatonfüreden a Mór24 étterembe, Lábas Viki pedig Budavári Dórát ajánlja, aki az elmúlt években kulcsfigurájává vált a Balatonnak és a tó körüli gasztro- és kulturális életnek, mert tényleg szeretné négy évszakossá tenni azt.

A Best of Balaton szakmai csapata is aktívan szemlézi a tó környékét. Pantl Péter, a Best of Balaton főszponzora, a MOL csoport kommunikációs vezetője szerint a Majtényi Présház az egyik legjobb hely a déli parton a házias konyhával, jó borokkal és panorámával, ahova még a kutyáját is beviheti magával. Starcz Ákost, az Index vezérigazgatóját még felnőtt fejjel is teljesen elvarázsolja a természet alkotta Tapolcai-Tavasbarlang. A Best of Balatont és a MOL Nagyon Balaton két alapítója természetesen sok.-sok ajánlattal érkezik, minden évben, Lobenwein Norbert egyik ajánlata a Kőröshegyi fagyizós bácsi, akire egész véletlenül talált rá egy biciklitúra során. Amióta a Best of Balaton is hírt adott róla, igazi zarándokhely lett az útszéli garázsablak. Fülöp Zoltán szintén Kőröshegyen a Völgyhíd Kávézó Pazar panorámáját ajánlja a vasbeton indusztriál és a zöld természet harmóniájában, igény szerint komoly gasztroélménnyel vagy csak egyszerű heverészéssel párosítva a hegyek-völgyek árnyékában.